Forum Mage & tarm


Knut i ändtarmen

Hejsan! Jag är en kille på ca 28 år. Efter varje toalettbesök brukar jag tvätta anus, eftersom det känns mycket fräschare efteråt. Jag brukar göra det ganska ingående så att ändan av ändtarmen (ca en till två cm in) blir sköljd. Nu har jag på de senaste dagarna upptäck en sorts knut "invälvd" i ringmuskeln. Jag är helt säker på att den inte funnits där förut. Knuten är ungefär stor som en ärta och är ganska hård, men är inte belägen på slemhinnan, utan djupare in. Jag har kollat runt litet, men tror inte att det är hemorrojder. Lite orolig är man ju då det uppstår sådana här cystor. Vad är chansen att det är en cancerknuta? Eller är jag endast överreagerande? // John

Jag bör kanske tillägga att min Farfar dog i tarmcancer


Hej, Min mamma dog nyss i ändtarmscancer. Hennes symtom var ganska vaga då det började, men första tecknet var blod från ändtarmen och ändrade avföringsvanor...och allmän trötthet förtås. Har pratat mycket med hennes läkare på cancerkliniken och de sa att endast högerbaserad tjocktarmscancer anses vara något genetiskt, men intenting är säkert. Tycker inte du skall vara orolig för att din farfar hade det. Tror också du skulle känna någon smärta av knölen. Men om du är orolig tycker jag att du skall kontakta läkare! //Mia (Finland)


Hej, tack för svaret (är själv från Finland). Antagligen är det ändå fråga om hemorrojder. Har aldrig haft dylikt, men jag är nog inte orolig över grejen mer. Ofta hjälper det att man googlar lite runt. Håller det förstås i sig länge och växer, då bör man väl antagligen sticka o kolla upp det.


jag tror mer på att det är en hemorojd , jag har med knöl och blöder ofta efter jag har bajsat

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons