Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

WHO granskar influensalarm

Annons

FN: s världshälsoorganisation, WHO, ska utreda sin egen hantering av den nya influensan, A/H1N1. Detta efter att organisationen har fått kritik om att de överdrivit riskerna med sjukdomsutbrottet.
– Kritiken är ett naturligt inslag kring ett utbrott. Vi förväntar oss och välkomnar faktiskt och chansen att få diskutera den, säger WHO-taleskvinnan Fadela Chaib.&nbsp

WHO: s utredning kommer att offentliggöras för alla och utföras av oberoende utomstående experter. På sistone har flera länder dragit tillbaka eller kraftigt minskat sina vaccinbeställningar sedan det visat sig att utbrottet inte blivit så allvarligt som det befarades. Att inte fler insjuknat har samtidigt bidragit till kritiken mot WHO. Ytterligare kritik mot WHO väntas när organisationen nästa måndag öppnar sitt årliga styrelsemöte. De officiella siffrorna talar om minst 12 799 som omkommit som en följd av den nya influensan. Men WHO hävdar att den verkliga siffran är betydligt högre än så, men menar att det kommer ta flera år innan det kan fastställas.
– Vi kan inte säga att en pandemi är över innan vi har sett att den inte har kommit tillbaka, säger influensataleskvinnan Nyka Alexander.&nbsp&nbsp&nbsp

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.