Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Smittspridningen fortfarande omfattande

Annons

Den nya influensan sprids inte i lika stor omfattning som tidigare, men samtidigt är smittspridningen fortsatt hög, konstaterar Smittskyddsinstitutet. Antalet laboratorieverifierade fall har den senaste veckan ökat något i både Norrbotten och Södermanland, men totalt sett i landet minskade antalet fall.

Men trots minskningen ligger smittspridningen på en fortsatt hög nivå och kan enligt SMI jämföras med den som Sverige hade för två-tre veckor sedan. Sjukhusvården angavs för nio procent av fallen under vecka 48.
– Det är för tidigt att blåsa faran över. För att undvika ytterligare sjuka och dödsfall är det därför viktigt att vaccinationerna fortsätter, säger Johan Carlson, generaldirektör vid Smittskyddsinstitutet, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.