Nyhet | Leversjukdom

Hepatit av energidryck

En amerikansk byggnadsarbetare började dricka fyra-fem burkar energidryck varje dag i tre veckor för att ta sig igenom sin arbetsdag. En ny forskarstudie visar att det troligen gjorde honom sjuk.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2016-11-02
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Mannen som är i 50-årsåldern sökte sig till sjukhus efter att han i två veckor mått dåligt. Han hade drabbats av yrsel och kräkningar, hans urin blev mörkt och hans hud och ögonvitor blev gula.

Det visade sig att mannen hade drabbats av hepatit, gulsot. Forskarna skriver att hans dagliga intag av vitamin B3, niacin, som är vanligt i energidrycker, var under de nivåerna som anses som hälsoskadliga, men att hans symptom påminner om ett tidigare fall av förgiftning.

Efter tre dagars sjukhusvård försvann symtomen, och mannen kunde skrivas ut med en uppmaning att undvika niacinprodukter.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons