Forum Infektion


Forumtråd: Svullna lymfkörtlar och magproblem

Hejsan.För  cirka 2 månader sedan var jag till min VC för att kolla upp en svullen lymfkörtel som jag har på halsen till höger om struphuvudet. Läkaren kom in och kände på den och sa att det inte var någon fara utan att det bara var en svullen lymfkörtel sen fick jag åka hem.Och i slutet på Oktober så började min mage att krångla på sätt och vis. Började känna domningar i mellangärdet som sedan flyttade sig under vänstra revbensbågen och som i sin tur förflyttade sig under naveln. Och dessa domningar kunde flytta sig mellan dessa ställen flera gånger om dagen. Fram tills för 3 veckor sedan då jag fick ont på dessa ställen istället för domningar, i samband med det så kom problemen med avföringen. Jag tömmer vanligtvis tarmen 3-4ggr om dagen med helt normalt utseende på avföringen. Med det ändrade sig till 1gång om dagen och avföringen ändrade utseende till mindre klickar som lämnar spår efter sig. Ena dagen kunde det flyta och andra dagen inte. Och sedan tillbaka till lymfkörtlarna så mitten av veckan för 3 veckor sen så svullnade även 2 lymfkörtlar upp. En på vardera sida under käkvingen så att säga. Dessa känns mer som bulor istället för avlånga. De är svåra att uppfatta den exakta formen på dem då de är väldigt mjuk. Kan inte avgöra om de går att flytta på eller inte.Och i slutet på förra veckan så svullnade en till körtel upp! Den sitter då till höger och lite uppåt om den körteln som sitter till höger om struphuvudet. Halsbesvären uttrycker sig i form utav att strupen känns allmänt svullen, det kommer och går ett par gånger under dagen. Känns mest när jag sitter still och inte gör så mycket. Så jag antar att jag inte tänker lika mycket på det då jag sysselsätter mig med någonting. Magbesvären uttrycker sig i form utav att jag får antingen magont i övre delen av magen eller illamående i övre delen av magen. Eller så för jag kramp-artade smärtor under naveln till vänster. Och lyckas jag få bajsa så brukar krampen släppa. Själva "nödigheten" förut har varit att jag har måstat behöva gått på toaletten ganska snart inpå en måltid eller en kopp kaffe. Nuförtiden kan jag känna mig liiite lite nödig i typ 10sekunder sen kan det helt gå över och inte komma tillbaka förrän hela dagen har gått i princip. Mitt allmäntillstånd i övrigt:Ont under vänster skulderblad med strålningar ut under armhålan fram på bröstet. (Går hos en fysioterapeut, ska träffa läkare för att få röntgen om eventuellt diskbråck i bröstryggen)
Gått ner ifrån 80,2kg till 77,5kg
En mildare ångest över hals- och magbesvären. (Haft mycket problem med panikångest/dödsångest tidigare iår i tron om att jag hade nåt hjärtfel, men det försvann då det upptäcktes att besvären kom från ryggen)Tränar 3 dagar i veckan på gym (inte nu med svullna lymfkörtlar dock.)
Äter vanlig husmanskost och nån godisbit på helgerna. 

Hej! Jag tror du fått sk IBS. Det är inget farligt och det kan hjälpa att äta mer fibrer. Ang dina körtlar på halsen har de normal storlek och du har inte feber elr ont i halsen?
Dina domningar i magen du hade kommer ifrån din bröstrygg och det är dina nerver som gör att du domnar. Att du gott ner i vikt beror nog på IBS och din oro.
Så fortsätt träna, ät bra mat.


Körtlarna är svullna, runt 1x1cm kanske. Ingen halsont, känslan av att strupen är svullen har gått över men körtlarna är kvar och har inte gått ner.

Magbesvären består. Har fortfarande klickar, men idag såg avföringen mörkare ut (dock åt blodpudding igår). Det jag la märke till var att det såg ut som slem som följt med avföringen. Kände även otrolig sveda i analöppningen och lite blod på papperet. Påminner om hemorrojjdern som jag haft besvär med för några år sedan.

Efter toalettbesöket nu ikväll så fick jag en ordentlig frossa och "hård" puls..

Att tillägga så åt jag runt 17:00 (skinkrulle). Och efter det blev jag otroligt gasig och bubblig i magen och fick magont/knip och ont i under högra revbensbågen. Magknipet släppte dock efter toabesöket. Men känner mig nu helt krashad i magen (som ett stort hål i magen liksom) och som sagt frossa och hård puls.


Känner även en mildare yrsel. Lite overklighetskänsla nästan.


Hej Edward,
jag har exakt lika symptom som du och alla tester jag har lämnat har varit normala. hur gick det för dig?


Hej! Skriver i hopp om att kanske vara till hjälp
Jag hade nämligen liknande symtom: svullen lymfkörtel vid halsen som inte gick ned i storlek sedan plötsligt fick jag magbesvär med slem och blod i avföringen
Nu vet jag inte om lymfkörteln och magen Kan ha någon koppling, men efter en endoskopi undersökning visade detta sig vara inflammation i tarmen!
Jag hade Ulcerös kolit alltså (och eftersom lymfkörtlar och inflammation hör liksom ihop så tror jag tarmproblemen kan ha koppling till lymfkörtlar)


Hej! Skriver i hopp om att kanske vara till hjälp
Jag hade nämligen liknande symtom: svullen lymfkörtel vid halsen som inte gick ned i storlek sedan plötsligt fick jag magbesvär med slem och blod i avföringen
Nu vet jag inte om lymfkörteln och magen Kan ha någon koppling, men efter en endoskopi undersökning visade detta sig vara inflammation i tarmen!
Jag hade Ulcerös kolit alltså (och eftersom lymfkörtlar och inflammation hör liksom ihop så tror jag tarmproblemen kan ha koppling till lymfkörtlar)


Absolut inte mer fibrer vid IBS!! Helt fel.


Edward, wow det var som att läsa om sig själv, jag har exakt likadana problem som du har
min vänstra Körtel är svullen på halsen, har varit och läkaren som har tagit en massa prover på halsfluss,strep etc
men visade inget, då ansåg han det kan vara virus. men jag har haft detta från och till över en lägre tid
det kan kännas upp till mitt vänstra öra, men nu känns det mycket värre då läkaren tryckte och kände på mig hals
satan vad ont det gjorde men bara på den vänstra sidan, jag frågade om det kanske kunde vara en halsböld
men det trodde han inte. har inte kunnat träna som jag ska heller, låg på runt 83kg för 2-3månader sen, har tappat ner till 77kg
har dock tränat nu ändå även om halsen känns skum... det kanske är dumt?

förlåt om detta blev rörligt


Hej Edward och Prince64,
Jag har precis likadana symptom som er och undrar hur det har gått för er? Vill bara förstå vad det är som händer med mig.


Hej!

Jag har lidit utav samma symtom nu i 2 1/2 månad. Någon som fått detta utrett vad det kan vara ?!


Samma symptom här! Magkrångel med slem i avföring; svullna lymfkörtlar vid halsen, ont i svalg och luftstrupe. Ont och svullen känsla under vänster revben. (Bukspottkörteln?)
Yrsel, lätt huvudvärk och diffus "dimmig" känsla. Blir väldigt trött, plötsligt. Svårt få i mig mat, gör ondare då. Känner mig febrig av och till, men har ingen större temphöjning. Halsontet kommer och går, är värre framåt kvällen. Skavet i magen är konstant men varierar i styrka.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons