Forum Infektion


Långvarigt Halsont

Hej! Det började för sex veckor sedan med ont i halsen. Mycket ont i halsen, har aldrig varit med om dess like. Gick en vecka med detta sedan kontaktade jag doktor. Fick penecillin mot svullna öron, men inget mot halsen. Dom tog sänka, streptokocker test mm. Feber och öron gav med sig. Men har fortfarande efter 5 veckor väldigt ont i halsen. Var till läkaren i tisdags och där sa dom att jag hade virus. Men lite drygt efter sex veckor. Vad göra ? Kontakta större sjukhus eller bara låta det vara ?

Har även blåsor på tungan så det känns som man bränt sig rätt rejält.


Hej!! Har precis samma symtom.. Har haft ont sen 28/5-10 har varit hos läkaren 3 ggr och får samma svar hela tiden att det är virus.. Julängre tiden går på daen så får jag även ont i halsen när jag pratar och det gör ont!! Min tunga har oxå fått blåsor på samma sida som jag har halsont, när jag påpekade så sa läkaren att han hoppades attd en såg ut så innan oxå, men det har den inte gjort... Har fått remiss till öron-näsa-hals för att gå in med kamera för att kolla slemhinnorna.. Men det dröjer upp till 3 månader... Hör gärna av dig om det skett ngt!!!


Jag lider av halsont attacker med jämna mellanrum och oftast är det magmedicin som hjälper, för mig var det nämligen magsyrorna som spökade. Förra hösten ex. gick jag med hosta och halsont i nära 6 månader och tre läkare pratade enbart om inflammationer och virus. Massa halstabletter blev det men ingen skillnad. En vän rek. omeprazol som jag åt i 4 veckor och all halsont försvann. Tåls att tänka på ifall det inte ger med dig....var också senare hos en specialist invärtes medicin som bekräftade teorin. Hoppas du snart finner felet och blir bra..


Jag har haft ont i halsen hela sommaren & det är inte över, detta dygnet har varit värre än nånsin. HAr varit hos läkare flera ggr senast ikväll, dem säger att jag är jätte röd & svullen i halsen men på halsodling & crp visar det inte. Har även jag fått en remiss till öron, näsa, hals men fick inte tid förräns den 20/10. Fattar inte vad man har fått för nått.


Hej, jag började få ont i halsen, men tog den nya probiotikan för halsen, Probactiv, och efter ca 4 doser spritt under en hel dag var halsontet borta, tyvärr är förkylningen kvar, men den beror ju ofta på virus så det kan man ju inte göra så mycket åt. Gav också några doser Probactiv till min jobbarkompis som började få ont i halsen, och han fick också bort det, eller snarare, det utvecklades inte till megaont i halsen, utan gick över. Kan vara värt att testa! /Karin


jag har ont i halsen

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons