Forum Infektion


Forumtråd: Förkyld efter förhöjd puls

Hej,
Jag har sedan länge (4-5 år) problem med följande (som eskalerat senaste halvåret):
Vid pulshöjande (även vid låg ansträngning) aktivitet, t.ex. löpning så blir jag dagarna efter förkyld: ont i halsen, lite snuvig, känsla av feber.
Först en feberkänsla, sedan svullnar svalget och senare halsen upp, sedan snuva och efter 1-2 dagar för jag sår/blåsor på tungan. Förkylningen fortsätter sedan 3-5 dagar.
Det händer exakt likadant 100% av gångerna efter att jag försökt träna. Det har vissa år hänt att besvären HELT försvunnit några månader, för att sedan återkomma. Vården har inte hittat något konstigt på de prov de tagit. Det verkar som att något virus(?) ligger latent och triggas av en förhöjd puls. 
Jag undrar om någon upplevt samma eller har råd om hur jag ska gå vidare för att få detta löst.
Mvh Björn

Jah har något som kanske liknande . Jag är 63 år gammal bli förkyld om min kropp är varmt(efter gym pass till exempel ochså svetig) och sedan gå ute i ute temperatur , even om det sommar , det har jag haft hela mitt liv .
En annan tillfälle satt jag och åt lunch i ute servering när det vad lite svalt nu i juni . och då satt jag med pannan mot en sånt infra-röd eller liknande som värmar upp när det är svalt , det känndes riktigt värmt in ansiktet , ingen svätt , denna natt började min 5 dagers förkylning utan feber.
Läkarna brukar säga att förkylning är p.g.s virus  , och det har jag svåt att se samband med mina förkylningar
tacksamt för kommentarar


Hej! Samma sak händer mig, och det slår aldrig fel. Jag har inga problem vid lågintensiva aktiviteter, typ joggning, men så fort man gör något som innebär hög puls så kommer förkylningen som ett brev på posten. Mina förkylningar är dock milda, men långdragna. Har inte sökt vård för detta, men det är klart frustrerande.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons