Forum Infektion


Extremt svullna slemhinnor - NÄSAN!!!

Hej.
Skriver för att försöka få lite bot på mina extremt svullna slemhinnor i näsan. Har haft detta bekymmer några år nu och det blir bara värre och man blir tyvärr bekväm och försöker lära sig leva med det!
Jag ska börja med att skriva att jag har vissa allergier så som pollen (björk), nötter, frukt, katt..ja en salig blandning. Har gjort "pricktestet"...
Slemhinnorna sväller extremt på morgonen efter sömn, men kan igentligen ske när som. Ibland när jag petar/kliar i näsan så åker jag dit direkt..ibland händer det utan att jag gör nått överhuvudtaget, tillochmed när jag nyser sväller slemhinnorna. Blöder ofta ut näsan och eftersom jag 90% av tiden går och snorar ändå så märker jag inte när näsblod sker. Vet att jag som barn tagit bort polyper och halsmandlar. Är även ofta torr i ögonen och det svider vilket i sin tur skapar svullnad...!
Har ett "dammigt" jobb då jag jobbar inom träindustrin. Jag har inga symtom under arbetstid..förutom 2-3 timmar på morgonen innan kroppen "startat upp". Har försökt med alla typer av nässpray, nosoil, nasonex och saltlösningar. Blir bara värre anser jag. Enda gången det blev bra var när jag fick kortisontabletter (mot pollen) då försvan alla symtom. Det var fantastiskt!!
Fick jag äta 1 tablett om dagen så skulle problemet vara ett minne blott, men jag vet att det lurar kroppen och endast för stunden samt att det inte är så vidare bra för kroppen heller!
 
Vad kan jag göra? Finns det nån/nått dunder/under medel som hjälper?
 
/Papperstussen i näsan ☺
 

 
Hi
 Sorry I cannot write in Swedish but understand it quite well.
Acording to the organ clock in chinese medicine your stomach might be a weak point if you problem appear from 7-9 in the morning.
If your problem appear from 5-7 am your week point might be the lung which gets all all the dust(Large intestine is connected to the lung according to chinese medicine.)
http://fitness.makeupandbeauty.com/body-clock-guide/
Anyhow have your tried homeopathic nose spray like natrabio  ? It is cheap and have no side effects.  
http://www.iherb.com/search?kw=homeopathic+nose+spray+allergies#p=1
Maybe you can find similar products in Sweden


Har du provat anti-histaminer?
Inte för att jag rekommenderar sådana produkter, men om de gör situationen bättre ger det vissa ledtrådar.Jag själv hade provat höga doser C-vitamin (1000-5000 mg) lite då och då per dag under iaf 2 veckor.Precis som Helsehans låter det sannolikt att dammiga jobb definitivt påverkar.Hur har du upplevt symtomen under semestertider?


Har inte provat det. Endast prylar från apotek. Det är så konstigt, för jag har ju gjort pricktest och har inga speciella känningar på damm och inte ens kvalster gav några speciella utslag. Endast katt och björk gav rejäla "rådnader". Dock när jag medvetet vet att jag får/fått skit i näsan på tex jobbet så sväller det, ibland.

Semestertider är ingen skillnad mot för när jag jobbar. Kan må bra vissa veckor under semester, medan vissa veckor mår jag inte alls så vidare bra. Moment 22 känns det som.

Jag upplever att fuktighet..Som regniga dagar och när det är fuktigt i mark mellan vinter och vår är nog värst, och regniga dagar under sommaren. Finns det nått mot det?☺

Mina problem är mellan 7-9 på morgonen. Har inga problem med magen så vitt jag vet..som halsehans skriver angående "kinesiska klockan" så får jag gå på toa normalt. 1-2 ggr om dagen. Har heller inga problem med lungorna, inte märkbart iallafall, men jag är ingen doktor!☺

Läste länken om natrabio och det såg intressant ut. Värt att testa kanske. Många verkar vara nöjda med produkt och resultat.

Vart finns anti-histaminer att köpa? Apotek?

Mvh

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons