Forum Fästingar


Felaktig diagnos?

Jag är nyfiken på om man i efterhand (40 år) kan ta reda på om man haft Tbe? Som nioåring (1977) blev jag väldigt sjuk i vad läkarna sa var en hjärnblödning. ALDRIG under hela denna period talades det om fästingar. (Jag hade en fästing i halsgropen strax innan jag blev sjuk)
Jag har i hela mitt vuxna liv haft problem med mina leder. Har bara det senaste året opererat ena foten (artros) och båda mina höfter (FAI) Jag begärde mina journaler från tiden jag var liten då jag är övertygad om att det var fästingen som orsakade mina problem, men jag fick i princip ingenting. Lite papper från akutmottagningen och nåt från vårdcentralen där jag bodde.
Jag tror att jag kanske skulle haft lite annan behandling än den jag fick om det varit en fästing? Kan en obehandlad Tbe leva kvar i kroppen så länge? Förlamningarna gav med sig, men ont i lederna har som sagt alltid funnits kvar.

Med vänlig hälsning, Maria

Har nu haft tid att läsa på om borrelia och vilket elände den lilla spindeln för med sig. Det finns ett mycket stort mörkertal och otaliga personer går omkring med livslånga besvär på grund av obehandlad borrelia.
SAMTIDIGT ÄR JAG FRAPPERAD ÖVER DEN INKOMPETENS SVENSKA LÄKARE TYCKS BESITTA VAD GÄLLER ATT DIAGNOSTISERA BORRELIA.
När jag talar med min spanska läkare är det tveklöst att nacksmärtor, tryck i huvud, spänningshuvudvärk, yrsel och öronbesvär, ångest, förhöjt blodtryck mm visar ett starkt incitament att misstänka borrelia.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons