Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Graviditet

Barnmorskor protesterar mot låga löner

101 barnmorskor på Akademiska sjukhuset i Uppsala har skrivit protestbrev till sjukhusledningen. Anledningen är låga löner.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-02-07

Annons

– Akademiska sjukhuset har valt att satsa på specialistsjuksköterskor som får 5.000 kronor i lönepåslag efter utbildningen. Allmänsjuksköterskor har fått 1.500 kronor mer per månad, vilket vi tycker är jättebra. Men vi tycker att man har glömt bort barnmorskorna, säger Johanna Bjarnolf som är initiativtagare och en av de 101 barnmorskor på Akademiska som har skrivit på protestbrevet till sjukhusledningen.

Verksamhetschef Masoumeh Rezapour säger att sjukhusledningen ska undersöka kravet från barnmorskorna men säger också att när de nya lönerna för 2014 sätts ska specialistsjuksköterskor och barnmorskor få högre lönelyft än andra. Detta enligt sjukhusledningens prioritering.

Blir det inte ett lönelyft menar Johanna Bjarnolf att det kan få konsekvenser för sjukhuset.

Annons
Annons

– Då tror vi att det finns risk att folk slutar. Man riskerar då att stå utan kompetent personal i framtiden.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.