Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Kort fakta om cancersjukdomen myelom

Myelom är en cancersjukdom som uppstår i benmärgen. Sjukdomen går inte att bota, men tack vare olika typer av behandlingar kan man idag leva med myelom i många år och med relativt god livskvalitet. Du kan också läsa mer om myelom i Netdoktors faktablad.


Publicerad den: 2019-05-29
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Tidigare användare 2019-10-22 07:12 (4 år sen)

  Jag vill veta mer om.myelom

 • Avatar Tidigare användare 2019-09-20 16:51 (4 år sen)

  Jag är mycket nöjd med min behandling och dess resultat. Fick diagnolsen 2013 och behandlades först med tabletter och strålning två gånger. Är sedan länge smärtfri, men konstant lite eller mera trött. Sedan ett års tid har jag i omgångar fått behandling genom Velcade, som verkat mycket bra. Jag är strax 81 år gammal och klarar mig helt utan hjälpmedel. Promenerar och kör bil - lever på det hela taget ett normalt liv! Tacksam för god omvårdnad! Man lär sig väl också att leva med en ständig trötthet och anpassar livet till den omständigheten, men blir det inte värre, så är det egentligen inga problem!

 • Avatar Tidigare användare 2019-09-17 12:23 (4 år sen)

  Tack för att ni delar med er av era tankar och erfarenheter! / Elina Mattsson, redaktör

 • Avatar Tidigare användare 2019-06-14 13:42 (4 år sen)

  Jag fick min diagnos för sex år sedan. Strålbehandling två gånger mot smärta längst ner i veka livet. Helt smärtfri däremellan. Riktigt bra blodvärden. m-komponenten har hållit sig nere på ensiffriga tal. Jag fick Velcade-injektioner, som hjälpte omgående! Nu besöker jag min hematolog var tredje månad och får dropp var sjätte vecka ungefär. Mitt stora sympton är tröttheten, men jag har bestämt mig för att sänka ribban och försöka vara nöjd med att inte orka/vilja så mycket. Intressant är att jag mår bra av sällskap och tackar gärna ja till invitationer och bjuder gärna vänner att komma hem till oss. Jag är drygt 80 och min friska och glada hustru är 78. Vi gillar mat, äter ofta lunch ute och lite enklare till kvällen. Eller lätt lunch och litet mera rejält till kvällen. Jag tar gärna en liten whisky vid sextiden och dricker gärna ett glas vin till middagen! Annars sysselsätter jag mig med läsning - lätt litteratur på Engelska. Min favorit är P G Wodehouse, men jag läser det mesta! Det blir en obligatorisk promenad varje dag - ca 2km, dvs ca en halvtimme. Lite morgongymnastik i nattskjortan - stå upp/sitt ner 10 ggr. Vi reser utomlands två gånger om året i några veckor - det blir numera Gran Canaria i februari och Cypern i november. Jag ber om assistans av flygbolagen, vilket underlättar resan i hög grad! Jag har lite svårt att somna om kvällen (ca 23.00) och är ofta lite trött när jag stiger upp (ca 08.30). Jag tar mig gärna en siesta på eftermiddagen. Inga problem med att köra bil, så vi gör ganska ofta utflykter på någon timme. Nuförtiden delar vi upp bilkörandet - jag kör ca 2 timmar och därefter kör hustrun lika mycket, etc. Jag har övervägande ett gott humör och håller telefonkontakt med många gamla (och nya) bekanta.
  Detta om detta!!
  Sven

 • Avatar Tidigare användare 2019-06-11 10:06 (4 år sen)

  Min mamma hade myelom men klarade sig bra tack vare sprutor med THX.

 • Avatar Tidigare användare 2019-06-2 09:23 (4 år sen)

  Mycket upplysande och en sansad och lugn beskrivning samt hoppfull för de som drabbas. Musiken kunde vi vara utan...


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons