Forum Artros


Forumtråd: UNG & ARTROS

Hejsan. Jag är en tjej på 22 år som har haft problem med höger knä sedan jag var 14 år. Jag har varit inne på Artroskopi 2 gånger, 2006 och 2011 och där finner man, förutom mina menisk och ledbandsskador, bortnött ledbrosk på ut- och insida av knäleden. Sedan jag började arbeta på mitt arbete, där jag är idag, har min led blivit försämrad. Har spelat mycket fotboll, = fått sluta, kan inte springa över huvud taget. Har gått på sjukgymnastik i flera år, regelbundet utan förbättring, och nu är mitt ben så pass svullet i leden att det söker sig ner i vaden, höger vad är 6 cm större än vänster vad. (JOBBIGT MED KLÄDER!!) Diklofenak, och diverse smärtstillande medel har jag provat, och även naturläkemedel, och INGET fungerar. Kan inte gå i trappor. Uppåt krasar och knastrar benet något frenetiskt, och nedåt känns det som att det skall gå ur led. (det gör även ont) För varje steg jag går utöver trappgång, så knäcker leden och det gör oerhört ont. När jag sedan sätter mig, så kommer värken ännu mer. Jag håller på att bli galen av mina besvär, och har tid för att få en Unloader ONE imorgon på Ortopedteknik, men jag undrar om någon är i samma sits som mig , och kan isåfall kanske ta kontakt med mig då jag verkligen behöver prata med någon med samma problem. Jag har även en högsta dröm att bli brandman, och har kommit in på skolan men har fått tacka nej då jag knappt kan gå, utan att halta. Många sömnlösa nätter.... MVH ledsen, och frustrerad

Jag har haft samma problem, och kan bara ge dig ett tips: testa att äta ren Collagen, ledvätska innehåller 72%. Jag äter en sort som heter Genacol, finns att köpa på nätet. Kanonbra, jag har inga problem med knäna idag, förutom att jag inte ska springa och hoppa. Men det värker eller knakar och huggen är borta. Var bara noga att följa instruktionerna när och hur du ska äta dom, annars fungerar det inte. Jag har ätit i 1 år nu. Började bara för att jag fick artros i händerna, men det var knäna som läkte först !


Träna dina lårmusklerna är ett måste och en ordentlig utredning. Har haft så halva livet men går på övertid tack vare bencurl på gymet


Jag har samma besvär kanske lite mildare just nu men det beror på att jag varit hos sjukgymnast två gånger i veckan i 4 år. Det är det som gäller, träningen förebygger smärtan, fokusera på att bygga upp alla benmuskler. En stark höft, baksida lår och vad. Givetvis framsida lår med hjälp av "benspark", jag har utfört benspark i statiskt läge och det triggar framsidan jäkligt bra så den övningen är att rekommendera :) andra tips är att tänk om med kosten, det är À och O för att träningen ska ge maximal resultat speciellt när du är skadad vill du inte bryta ner utan bygga upp. Och sist undvik att belasta knäet, som du själv säger har du problem med trappor och kan tänka mig att det mest är neråt... Undvik då att gå nerför till exempel och förstås viktigast av allt så får man tyvärr lägga fotbollen på hyllan.


Hej! Är det någon som fick artros i 20-30 års åldern som vill dela med sig om sin historia med artros? Lunds Universitet vill gärna intervjua en yngre person som har drabbats av artros. Låt mig gärna veta. Tack.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons