Nyhet | Pollenallergi

Mycket höga halter av gräspollen

Pollenallergier har det just nu tufft, och orsaken är att många grässorter började blomma tidigt i år, rapporterar Sveriges Radio. I södra Sverige börjar de första grässorterna blomma i mitten av maj och når högre halter runt midsommar. I år var det dock \"höga halter\" en vecka tidigare och nivån har hållit i sig.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-06-29
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

. I Malmö har halterna varit höga i stort sett under tre veckor, och orsaken bakom den tidiga pollensäsongen kan vara vädret.

– Varmt, fint väder med lätt vind gjorde att halterna steg och det kom igång tidigare helt enkelt, säger Kerstin Alm Kübler vid Naturhistoriska riksmuseets pollenlabb till kanalen.
SR.se (TT)

Läs mer om allergiframkallande växter här

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu