Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Forum för dig med migrän och huvudvärk

Lever du med migrän eller huvudvärk? Då kan Forum Migrän och huvudvärk i Aktiv patient vara något för dig. I forumet kan du anonymt dela med dig av dina erfarenheter och ställa frågor till andra som också lever med migrän och huvudvärk.


Publicerad den: 2023-05-31
Författare: Redaktionen, Netdoktor.se

Här kan du med migrän eller huvudvärk läsa, ställa frågor, diskutera och söka stöd i gemenskapen kring att ni alla har en migrändiagnos. Du kan utbyta kunskap, information och erfarenheter med andra som är, eller har varit i liknande situation som din. På så sätt kan du hjälpa dig själv, samtidigt som du hjälper andra. 

   Till Forum Migrän och huvudvärk  

Få stöd av andra i liknande situation

– Det är inte ovanligt att den som lever med migrän eller huvudvärk känner sig ensam i sin situation. Det kan vara svårt för andra personer i ens omgivning att förstå vilka utmaningar som besvären kan ge upphov till. Därför är det viktigt att kunna prata med andra med liknande erfarenheter, säger Andréa Dahlman, legitimerad sjuksköterska och forumledare i Aktiv patient.  

Andréa Dahlman är legitimerad sjuksköterska och barnmorska sedan 24 år. Idag arbetar hon på Bonnier Healthcare som projektledare och forumledare för sajten Netdoktor Aktiv Patient, där Forum Migrän och huvudvärk ingår.  

– Det kan vara skönt att skriva av sig eller ställa frågor till andra som har liknande erfarenheter, säger hon. 

Det här är Aktiv patient

Aktiv patient är en del av Netdoktor.se där personer som lever med kroniska sjukdomar och problem har möjlighet att öka sin kunskap om behandlingar och vårdens skyldigheter. Att bli medlem i Netdoktor Aktiv patienten är helt kostnadsfritt och man loggar enkelt in med sitt BankID. 

Förutom Forum Migrän och huvudvärk finns även forum om prostata, kvinnlig gynhälsa, hjärntrötthet, diabetes, psoriasis, bröstcancer, atopiskt eksem och multipelt skleros. I Aktiv patient hittar du även Journalhjälpen, som är en tjänst som finns till för dig som vill få en förklaring på begrepp och ord som står skrivna i din journal.

– Målet med Aktiv patient är att stärka den enskilda patienten genom att bygga upp  självförtroende och kunskap om den egna sjukdomen. Vi vill också att det ska vara en plats där man anonymt kan skriva och ställa frågor till andra i liknande situation, säger Andréa Dahlman.

   Till Forum Migrän och huvudvärk  

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons