Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ont på näsbenet

hej vilka bågar ska man ha för att det inte ska göra ont på näsan? Har plastbågar och har också provat med kuddar men jag får sådant tryck på näsan mvh Camilla 

Svar:

Hej!

Om du ska ha en plastbåge är det viktigt att den sitter bra på näsan från början, det hjälper din optiker dig med. Har du kuddar kan man byta de till olika varianter och mjukhet. Man kan även behöva justera sadlarna (kuddarna) några gånger för att de ska ligga bra på näsan. Din optiker hjälper dig med det.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons