Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Kan man ha högt tryck i ögonen vid ögonrosacea?

Kan man ha högt tryck i ögonen vid ögonrosacea? Jag tycker att jag har mer de symtomen med torra, svullna ögonlockskanter och ibland grus i ögonen.

Märtha

Svar:

Hej! 

Rosacea ska inte öka risken för högt ögontryck vad jag vet. Högt ögontryck är inget som man känner heller såvida inte trycket är extremt högt för då får man extrem smärta. Det låter mer som du har något annat. Jag skulle rekommendera dig att göra en synundersökning hos en seriös optiker som jobbar medicinskt inriktat så borde du få hjälp. 

Vänliga hälsningar 

Peter Vetterskog - Leg Optiker på Medoptik Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.