Stroke drabbar allt fler unga

Stroke ökar bland unga och sedan mitten av 1990-talet har antalet drabbade män i åldrarna 35-44 år ökat med 18 procent. För kvinnor i samma åldersgrupp är ökningen 16 procent. Detta enligt en kommande rapport från Folkhälsomyndigheten.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2014-05-16
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons
Annons
Annons

– Ökningen av stroke i den här åldern är oroande. Det får ofta förödande konsekvenser för de drabbade och deras anhöriga. De har ofta barn och familjer som påverkas, säger Inger Helmerson vid Folkhälsomyndigheten till SVT Rapport. Vad ökningen av stroke beror på är oklart.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar 2014-05-19 23:38 (6 år sen)

    Oklart ? hur mycket får en del jobba övertid men ej räkna det i och med ändrade arbetsvillkor , stress ökar i samhället , pendla 2 tim jobb 11-12 tim på papper 8-9 annars sparken 2 Tim tillbaks , vilket liv . Kan det vara en bidragande orsak?
    De som har jobb måste prestera mer jobba mer de som ej har är kvar i nere skiktet i samhället. Ja det funderar jag på.


Annons
Annons
Annons