Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


Kan jag ha ADHD eller ADD?

Hej! Har ej fått någon diagnos men är nästan säker på att jag har ADD...fast kan vara ADHD också...lite förvirrad där. Kan någon som har diagnoserna hjälpa mig att tolka mina ofärdigheter? Skulle bli så glad! *Jag har det svårt att titta på en film utan att göra avbrott. Måste resa mig eller prata...får som rastlöshetskänslor. Min förra sambo blev alltid så sur för att vi inte kunde se en film tillsammans. *Kan helt plötsligt bli "tom" i huvudet när jag pratar med en person...försvinna och har hört orden men inte fattat endå. *Kan bli väldigt upprymd när jag får starka känslor....svårt att förklara men det kan nästan bli obehagligt fast känslan är positiv. Svårt att förklara. *Pillar ofta med håret. Är jag hemma själv kan rastlösheten göra att jag reser mig fast jag egentligen inte vet varför. Får ofta starka känslor vad det än gäller. *Drömmer mig bort ofta. *Har alltid haft en känsla av att vara anorlunda. I sociala sammanhang kan jag tycka att det är svårt att veta hur jag ska bete mig. Det kommer inte naturligt. Har alltid varit utanför gemenskapen sedan jag var liten. Dragit mig undan mycket. Vet ej vad jag gör för fel. *Har sedan jag var runt 13 ständigt känt mig känslig och deppig utan att veta varför. Detta har gjort att jag fått (tillsammans med de sociala ofärigheterna) diagnosen social fobi. *Kan ha svårt att ta till mig vad folk säger åt mig. Passar tider väääldigt dåligt...även fast jag skrivit upp något så kan det bara försvinna i huvudet. *Blir lätt stressad. Blir lätt virr varr i huvudet...är också väldigt otålig. *Kan bli "stirrig" av mig. Vore tacksam för svar.

Hej, på denna sidan kan du ladda hem pdf sidor med självskattningstest för ADHD. Men med det du beskriver så låter det mycket troligt att du kan ha det. Mvh En som inte heller kan sitta still för länge :)


Självklart glömde jag bifoga länken sorry men här är den http://www.studentlitteratur.se/o.o.i.s/?id=2474&artnr=7835-01&what=files&csid=66&mp=2474


har både adhd och add. så du kanske är som jag och växlar mellan lite off och lite för mycke människa =)


Hej! Min son som är 18 år har gjort flera undersökningar och har äntligen fått en diagnos på vad han har: ADHD/ADD samt inlärningssvårigheter. Han har också gjort psykologtester som gav diagnos att han har en begåvingsmässig funktionsnedsättning (Utvecklingsstörning). Han går 1 året på gymnasiet och läser de Individuella programmet ( IV). Hade ett möte för någon dag sedan med skolan om hur nästa år ska bli och nu när vi fått diagnoserna på alla undersökningarna kom vi fram till att de vore bäst om han fortsatte som han gör nu samt att han får några timmar på särgymnasiet och några timmar med eleverna från ett annat program, tror de var Teknik..Summan av de hela blev båda han och jag nöjda av.


Hej! ADD och ADHD är i stortsett samma sak, förutom att H står för hyperaktiv. Det är ingen skillnad, alla människor är mer eller mindre hyperaktiva. Jag fick ADHD diagnos i februari jag är 20 år, då frågade jag min läkare "Men hur vet du att det inte är ADD?" då svarade han "ADD och ADHD är i stortsett samma sak, folk leker bara med bokstäver för att låta smarta. Det spelar ingenroll om du har add eller adhd det är ju från samma grund, förutom att H står för hyperaktiv. Men vad gör det? Alla är mer eller mindre hyperaktiv" Så att ha ADD eller ADHD är samma sak.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons