Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


För framtiden

Vi har en son med ADHD. Nu vill jag skriva om samband mellan kosten vi åt under graviditeten, kost andra ätit osv. - Vi hade flytande margariner och Lätta till matlagning. - Vi åt påssåser med härdade fetter och en massa annan smörja. - Vi hade säkert majs eller solrosolja också, samt att man via olika såser, dressingar med mera fick i sig alltför mycket omega-6. - Vi åt alldeles för lite omega-3 En fråga! Finns det föräldrar med ADHD barn som under fosterstadiet och under den första tiden... - Bara ätit riktigt smör och bregott - Inte ätit fuskprodukter med vegetabiliska fetter (omega-6 bomber) utan gjort sina såser på smör, ägg, creme fraiche och annat som är naturliga fetter. - Inte ätit en massa snabbmat och transfettskakor osv. - Ätit närtintill "perfekt människoföda" Jag tror att vi har en massa åkommor som vi kan kalla moderna. Dom här har ökat lavinartat sen vi började äta mer "skit" och mindre naturligt. Fetter bygger i stort sett varenda cell i våra kroppar. Våra hjärnor är riktiga fettbomber som ska ha exakt balans av olika fettsyror för att signaleringen ska fungera optimalt. Vad händer när vi pumpar in fettstrukturer i våra fosters hjärnor som inte hör hemma i en människa? Fetter som salgits sönder och pressats samman till nya opassande bindningar. Allt för att göra så billig och hållbar föda som möjligt! Sånt som kan ligga i ett skafferi i flera år utan att härskna pga kemiska förändringar. Kommer ihåg storyn om rulltårtan som säker höll åratal...men till vilket pris? JAg dikuterar gärna vad som är naturlig mat och inte. Ett tips..fanns det för ca 20 000 år sedan eller om det kommit från ett djur och inte gjorts om med kemi (tillsatser) så kan det vara "mat". Börja idag och ät dig frisk in i ålderdomen:-) Wille

Annons
Annons
Annons