Forum Neuropsykiatriskt funktionshinder (NPF)


FÅR PANIK

r det ingen som kan tipsa mej om hur man kan få en ADHD utredning jag vill inte att det ska stå i några papper så jag blir stämplad jag mår så dåligt av detta för jag VET att det är ADHDn som är grundbulten för mitt mående om nån vet är jag tacksam......

jag ska själv äntligen uppsöka en psykoterapeut.. Tror samma som dig att jag har adhd/borderline.. Ja nog är d så att man inte vill bli stämplad men samtidigt viktigt att få hjälp.. Ska till öppen psykmott.. Lycka till-kram till dig :-)


hoppas det går bra för dej


anna franilhoppas det går bra för dej


jag har precis blivit färdig med min adhd-utredning. om du vill starta en utredning tar du kontakt med din vårdcentral. där igenom kan du få en remiss till den psykiatriska klinik du tillhör. man brukar oftast få fylla i det här testet på vårdcentralen http://adhd-npf.com/wp-content/uploads/2009/01/18Q-ADHDTest.pdf med hjälp av det kan du göra en snabb bedömning om det lutar åt att du har diagnosen eller inte. Jag tycker absolut att du ska testa om du misstänker att du har det, det är ju ingen som behöver veta om det förutom du själv. jag har fått jättebra hjälp hittills. bara att få diagnosen underlättade för mig, man får en annan förståelse om sig själv i många situationer. Hoppas att det går bra för dig, kämpa på=)


Har man adhd så har man.bara o aceptera o göra det bästa av det inget o skämmas över,ingen som stämplar en för det.o gör dom det så låt dom göra det.


Jag fick diagnosen 2009, efter en utredning jag bett om själv. Jag hade kontakt med Carema Hjärnhälsan efter att ha hamnat i en depression. Det gick relativt fort att få tid till en utredning, och det var otroligt skönt att få veta vad som inte stämde! Efter snart 3 år med vetskapen om min ADHD så mår jag så mycket bättre, tack vare medicin, arbetsterapeuters tips och råd, och KBT(Kognitiv Beteendeterapi). Jag accepterar idag mina svårigheter som utmaningar att klara av bättre och bättre varje dag, och har slutat vara elak mot mig själv när något inte blir som jag önskat. För så är det med ADHD. Det som är så barnsligt enkelt för andra... för "normala", eller för "vilken idiot som helst", kan vara stört omöjligt för någon med ADHD. Bara det där med att ta tag i tvätten eller disken! Herregud vad svårt det är! Måste verkligen kämpa mig själv gråtfärdig för att få det gjort, och aldrig känns det lättare heller. Men jag gör det. Och belönar mig själv efteråt. Med rätt diagnos, kan man få rätt hjälp, och först då kan man gå vidare och må bättre. Men inte alla som tycker att de har symptom som liknar ADHD, har just ADHD. Långt ifrån. Alla har delar hos sig själva som går att likna vid ADHD, men när dessa svårigheter/symptom går ut över såpass mycket i livet att man näst intill inte kan fungera normalt i samhället. Det är då man troligen har problem som går att förklara med en diagnos. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons