Forum Neurologi


Snälla nån som känner igen sig? Korta anfall medve

Hejsan, vore väldigt tacksam om jag kunde få ett hum på vad det är jag "lidigt" av nu i ca 8 år till och från. Jag är 22år gammal, normalvikt, tränar mycket och äter mestadels väldigt bra kost. När jag var i 14-års ålders började jag plötsligt få "ryckningar" i samband med att jag tex. stod stilla och började springa eller att jag satt ner och ställde mig upp plötsligt. Ryckningarna som jag kallar de Utformar sig i att jag under ca. 5-10 SEK inte har någon kontroll över min kropp.. Armarna drar liksom ihop sig och ansiktet gör grimaser. Ibland resulterar det i att jag inte klarar av att stå upp längre utan måste vika mig, falla ihop. Jag är hela tiden dock fullt medveten om vad som händer, alltså det "svartnar" aldrig så att jag svimmar, ofta kan jag även "kämpa emot" då står jag bara och gör grimaser och märkliga rörelser ett tag till att sedan hå tillbaka i fullt normalt läge. Jag känner även alltid av någon sekund innan det hela börjar att det kommer komma. Det hela började som sagt med att det utbrast sig när jag helt plötsligt gjorde snabba rörelser. Men sedan blev det värre och värre och kunde hända närsom. Stilla ståendes, gåendes, sittandes osv. Jag har gjort en massa olika tester, blodtryck, epilepsi, järnvärden, ekg, gått till psykolog osv osv. Tillslut gav jag upp i att försöka få något svar. Då det var som värst kunde dessa anfall komma 10-15 ggr dagligen. Sedan blev det bättre och där ett tag trodde jag det hade upphört. Men nu börjar de komma tillbaka och det skrämmer mig. Framför allt gör det att jag tar avstånd för sociala saker då jag skämms över ifall det skulle hända. Men jag är även väldigt rädd att det ska bli livshotande ifall det händer vid fel tillfälle tex. om jag kör bil eller befinner mig bland trafik osv. Som sagt har jag kollat upp detta massor utan att de kommit fram till något.. Men jag tänkte att ni kanske någon gång hört någon liknande historia? Finns det fler än mig liksom? Vad kan det vara för något och finns det något botemedel? Vart skall jag vända mig? Skulle verkligen verkligen uppskatta ett svar, Känner att det är dags att få någon slags hum efter Alla dessa år... Tack på förhand!

Hej Läs på denna sida: http://www.vitaminer.nu/pub_docs/documents/VN10.htm Börja med magnesium, lycka till MIA


Hej! Har du ätit eller äter sk Neuroleptika läkmedel? / annjoh


det finns nåt som kallas ticks eller nåt jag har sett det på tven......det låter som det.....kolla upp dettaKRAM


Hej och tack för era svar :) Magnesium ska jag defentift testa, oavsett om det hjälper eller inte så tror jag att jag behöver det enligt artikeln! Nej, har aldrig ätit Neuroleptika läkmedel.. Syftar du på biverkningar där eller menar du att det skulle ev. vara aktuellt? Har liksom aldrig kommit fram till något trots en massa blodprov, tester osv.. Och jag har aldrig hört om någon annan som haft något liknande... Just det att jag känner på mig i förväg att det kommer hända och sedan aldrig tappar uppfattningen under själva "grejen".. Ticks vet jag var på tal nån gång bland alla undersökningar men ingen läkare trodde på det heller..


Hej! Jag heter Jonas Bergström och jobbar med ett projekt som kanske kan hjälpa dig. Det involverar flera läkare med olika spetskompetenser. Hör gärna av dig om du vill veta mer! jonas.bergstrom830@gmail.com MvH Jonas Bergström


Hej Kan vara någon form av Dytsoni


Jag har typ1 diabetes och har fått liknande syndrom när jag har lågt blodsocker. Oftast så krampar det i fötterna, att jag måste krama ihop dem, men det kan även vara att jag inte kan stå stilla eller ryck i armar. Oftast när det händer är jag på gymmet och har ätit för lite. Känner mig som mongolid så förstår vad du menar. Skulle rekommendera att du ber en läkare skriva ut en blodsockermätare och att du testar om du ligger lågt när du får rycken. Ser alltid till att ha något att äta när det inträffar. Hör gärna av dig om det är något annat så inte jag lurat mig själv )


StångenJag har typ1 diabetes och har fått liknande syndrom när jag har lågt blodsocker. Oftast så krampar det i fötterna, att jag måste krama ihop dem, men det kan även vara att jag inte kan stå stilla eller ryck i armar. Oftast när det händer är jag på gymmet och har ätit för lite. Känner mig som mongolid så förstår vad du menar. Skulle rekommendera att du ber en läkare skriva ut en blodsockermätare och att du testar om du ligger lågt när du får rycken. Ser alltid till att ha något att äta när det inträffar. Hör gärna av dig om det är något annat så inte jag lurat mig själv ) Hej Stången, tack för ditt svar! Låter ju som något liknar mina så kallade anfall.. Är 99% säker att de har testat mitt blodsocker och kommit fram till att jag inte har diabetes, men får kolla upp det igen.. Däremot händer det oftare om jag ätit dåligt och känns även som att symptomen kommer tätare ju mindre jag väger... Har ett BMI på 21 nu så är absolut inte underviktig men har legat på runt 23 tidigare och då har jag för mig att det inte hände lika regelbundet... Men kan som sagt hända både när jag är i "sämre form" och när blodsockret är uppe i skyn haha! Kan du också uppleva att det blir värre/bättre beroende på vikt? Har du kollat upp andra saker än just diabetes? För detta är ju inte direkt "vanliga" diabetessymptom.. Hjälper det helt och håller för dig att hålla blodsockret på en bra nivå eller kan det hända även när blodsockernivån är bra? Väntar på att få komma till ny neurolog så uppdaterar om jag får några nya svar :)


Det som är konstigt för min egen del är att har fått lite epilepsi liknande "känningar" det senaste. Dessutom två gånger när jag käkat ordentligt innan träning också. Ska se om min läkare säger att det är vanligt förekommande nästa gång jag ska dit. Jag är relativt vältränad (nästan jämnt )) men det händer oavsett form fast oftare när jag hårdtränar för det gör ju kroppen mer insulinkänslig och måste äta väldigt mycke mat för att fylla på, väger 100kg, vilket inte alltid lyckas. Måste ju inte vara diabetes för din del men du kanske har lägre blodsockernivå än normalt, speciellt om du ätit dåligt. Om du väger mindre så är ju dessutom "reserverna" mindre. Även fall det inte skulle ha med blodsockret att göra så kan du ju fundera på om du verkligen ska träna när du ätit dåligt när det snarare bryter ned kroppen än att göra nytta =P


Hej! Jag rekommenderar att du söker hjälp hos neurologen o sedan ber om att få göra en videometri (tror det heter så). Då får man vara på sjukhuset under ett x antal dygn kopplad till en monitor genom de där tjusiga grejerna man får limmade på huvudet som läser av ditt EEG hela tiden. Så skulle du få ett sådant anfall som du beskriver under den tiden så registreras det och läkaren kommer sedan titta på allt detta för att avgöra om det rör sig om någon epileptisk aktivitet. Antingen det eller att man e kopplad till en EEG grej som man bär runt med sig i ett dygn som läser av hjärnans aktivitet. Tveka inte att söka hjälp och få det utrett, hjälp finns!
Lycka till!! Kram


Oj vad jobbigt och jag tycker jättesynd om dig. Har du kollat upp fästingburna sjukdommar som Borelia och TBE som kan ge jättekonstiga saker efter sig.


Har någon undersökt nervsystemtet? 
Hittar man ingenting kan ryckningar också bero på stress, näringsbrist eller från olika läkemedel. 
Låter otroligt jobbrt, och jobbigt när man inte riktigt vet vad det är. 


VerdunHejsan, vore väldigt tacksam om jag kunde få ett hum på vad det är jag "lidigt" av nu i ca 8 år till och från. Jag är 22år gammal, normalvikt, tränar mycket och äter mestadels väldigt bra kost. När jag var i 14-års ålders började jag plötsligt få "ryckningar" i samband med att jag tex. stod stilla och började springa eller att jag satt ner och ställde mig upp plötsligt. Ryckningarna som jag kallar de Utformar sig i att jag under ca. 5-10 SEK inte har någon kontroll över min kropp.. Armarna drar liksom ihop sig och ansiktet gör grimaser. Ibland resulterar det i att jag inte klarar av att stå upp längre utan måste vika mig, falla ihop. Jag är hela tiden dock fullt medveten om vad som händer, alltså det "svartnar" aldrig så att jag svimmar, ofta kan jag även "kämpa emot" då står jag bara och gör grimaser och märkliga rörelser ett tag till att sedan hå tillbaka i fullt normalt läge. Jag känner även alltid av någon sekund innan det hela börjar att det kommer komma. Det hela började som sagt med att det utbrast sig när jag helt plötsligt gjorde snabba rörelser. Men sedan blev det värre och värre och kunde hända närsom. Stilla ståendes, gåendes, sittandes osv. Jag har gjort en massa olika tester, blodtryck, epilepsi, järnvärden, ekg, gått till psykolog osv osv. Tillslut gav jag upp i att försöka få något svar. Då det var som värst kunde dessa anfall komma 10-15 ggr dagligen. Sedan blev det bättre och där ett tag trodde jag det hade upphört. Men nu börjar de komma tillbaka och det skrämmer mig. Framför allt gör det att jag tar avstånd för sociala saker då jag skämms över ifall det skulle hända. Men jag är även väldigt rädd att det ska bli livshotande ifall det händer vid fel tillfälle tex. om jag kör bil eller befinner mig bland trafik osv. Som sagt har jag kollat upp detta massor utan att de kommit fram till något.. Men jag tänkte att ni kanske någon gång hört någon liknande historia? Finns det fler än mig liksom? Vad kan det vara för något och finns det något botemedel? Vart skall jag vända mig? Skulle verkligen verkligen uppskatta ett svar, Känner att det är dags att få någon slags hum efter Alla dessa år... Tack på förhand!
Hej! Som det du beskriver låter det mer som om du beskrev mina ep. anfall då min medicin inte fungerade - jag har s.k bland epilepsi med både "stora" med medvetande förlust och de som du här beskriver då kroppen häftigt skakar / rycker till och jag handlöst faller i golvet eller nästan "kastas" framåt - ingen höjdare då man dricker kaffe eller äter mat - nu förtiden har jag koll på dessa och mer enbart stora anfall med medvetande förlust och behöver in på sjukhuset - så för mig låter det som att du skall kontakta en neurolog och få detta utrett
 
Hälsningar
Bobby

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons