Forum Neurologi


Någon som känner igen sig?

Hej!

Ok, ska försöka drar en lång historia kort :)

För ca 6 månader sedan började jag få muskelryckningar. Det började en kväll när ja la mig i soffan, i högra benet. Dagen efter var de överallt. I hela kroppen. Inte hela tiden men någonstans i någon muskel rycker de var 5 minut. Ibland rycker de mer (som om en orkester startat) och ibland mindre.

Ca två veckor därefter började vänstra halvan av ryggen domna bort. Och en tid efter kom även vänstra ansiktshalvan med början vid tinningen och ner över munnen. Sen kom både höger och vänster underarmar och händerna och sen biceps och triceps. Insida lår och underlivet. Ja, domningarna kommer överallt nu men mest i ansiktet och vänstra sidan rygg. Saken är den att de sitter inte i så länge. De längsta de suttit i är ca 12h. Mest har jag domningar och stickningar i ansiktet och ryggen. De sticker i läpparna, tinningarna och mellan ögonen. De sticker lite överallt i kroppen.

Sen kan jag även få punktsmärta. Vet inte riktigt hur jag skall förklara men de gör ont på ett litet område bara. Ex. Bakom örat, på handen, smalbenet etc. Men bara en kort stund, max 2 min och de Pulserar av smärta. Sen borta. Kommer inte ofta men ibland.

Jag är även jätte trött i musklerna. De kan hoppa från höger sida till vänstra på en dag eller så är de i båda benen eller i hela kroppen. Känns som någon drar I mina armar när jag står upp, lite den känslan, samma med benen. Känns som dem skall vika sig när jag står eller går från och till.
Ibland hjälper de inte hur mycket jag än sover, lika trött när jag vaknar.
Eller så är jag jätte pigg men efter att jag duschat och gjort iordning mig så måste jag sova en stund för att orka.. Musklerna känns helt slut. Ibland känns de även som om någon dricker ur sugrör i benen och armarna. Låter kanske konstigt men så de känns. Känner mig jätte svag. När jag satsar och tar i så känns de inte som jag förlorat någon muskelstyrka men jag blir trött och de är tex. jobbigt att veckla ut fingrarna igen efter att jag kramat om ngt (för att kolla styrkan i handen). Stel.

Lock för öronen har jag med från och till.

Trött I käk och halsmusklerna. Känns som jag har ngt som sitter i halsen. Trött I hakan, alltså "tunggolvet". Och de är jobbigt att le frönlänge för då börjar läppar och kinder skaka.

Känner mig full ibland. Som i en bubbla.

Var hos neurologen i måndags och gjorde en LP som vi väntar svar på. Har gjort två MR som visar att jag har 3 st plack (Ej aktiva). Men neurologen sa att de kan man ha utan att ha ms och det låter inte som jag har någon neurologisk sjukdom. Symtomen tyder inte på det med tanke på att domningarna kommer och går på ett dygn och att muskelryckningarna är utspridda I hela kroppen och inte i samma muskel hela tiden. Han sa även att ryggmärgsvätskan såg bra ut, genomskinlig och klar men vi avvaktar och ser vad de visar. Tog samtidigt 17 rör med blod för att utesluta andra saker. Har sedan tidigare tagit borrelia och kollat olika vitaminer men allt ser fint ut.
Ringde ms-center i fredags och ryggmärgsprovet var inte klara men blodprover var och dem såg bra ut. Nu väntar jag på att neurologen skall ringa och tala om vad dem visar..

Jag är så himla nervös och rädd inför vad han ska säga.. Pulsen går upp och jag får en ilning genom kroppen av rädsla när jag tänker på samtalet som komma skall.. Är så rädd att de är någon farlig sjukdom eller kronisk.

Måste även tillägga att jag har en jätte kunnig neurolog. Han är överläkare och Docent i Neurologi och har många års erfarenhet. Känner mig trygg i det men är livrädd för svaren.

Yah, de blev inte så kort inlägg ändå.

Vill bara höra om de finns någon som har haft liknande symtom och vad de isf har handlat om.

Känner igen mig delvis i dig.... Nyfiken på hur det går???


Hej, skulle även jag vilja veta hur det går för er som skriver här, svara gärna!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons