Forum Neurologi


Forumtråd: Muskelryckningarna, vibrationer samt difus känsla huvudet & kropp

Hej hej,

Har lidit av följande sympton i över 12 månader, som jag kommer rada upp nedan. Det är framför allt på vänster sida av kroppen dem fysiska symptomen yttrar sig.

Symptomen kommer i skov, så vissa veckor känner jag mig helt normal - varpå andra veckor känner jag mig fruktansvärt märklig.

Man 30+
Normalbyggd
Misstänkt IBS sedan några år tillbaka, för övrigt frisk
Alla blodprov är toppen

Generalla Symptom.
- Trötthet
- Tung i huvudet
- Ibland hugger det till i huvudet på olika platser
- Känner mig nästan 'hög/berusad'
- Svårt att koncentrera mig
- Känns som någon stryker med något över mitt ansikte
- Märklig ganske difus känsla i kropp och knopp
- Surrande/vibrerande känsla i kroppen
- Ont på vissa specifika ställen på tex vänster ben
- Känns ibland som jag ska falla över när jag sitter still på en stol
- Muskelryckningar som kommer och går på olika ställen i kroppen
- Dagliga ryck i höger ögonlock
- Känns ibland som jag har något i vänsterarmhåla
- Överkänslig hud iblans, framför allt över bröstkorg
- Hugger i huvudet
- Ilande huggande smärta i vänster käke, under tänderna
- Späningar vid tinningarna, är även öm där.

Halssymptom
- Känns som jag har något i halsen
- Tryckande känsla

Har säkert missat massa saker, men det är framför allt vibrationerna i kroppen, den tunga difusa känslan i huvudet, svårt att koncentrera mig, samt muskelryckningarna som driver mig till vansinne. Plus smärta på vissa delar av kroppen.

Läkarna säger att det är ångest samt hypokondri. Har en väldigt bra livssituation, så har svårt att tänka mig att det skulle vara stress och ångest. Läkarna har dock i princip intalat mig att det kan bero på att jag är rädd att förlora allt... Känns märkligt att det plötsligt skulle hända, från ingenstans.

Är det någon som känner igen sig får ni gärna dela med er, och ge tips.

Känner att jag behöver stöd och råd från någon som är, har varit, i samma sits.

Jag har problem med skakningar i händer och lite i huvudet, myrkrypningar båda benen, kan få som ryckningar i musklerna . Trötthetskänsla i ben och i arm. Har konstig känsla under fötterna. Hade problem med ögonen , i september åkte jag på något konstigt med mitt högra såg suddigt nu har jag fått dubbelsende. Det suddiga är borta Har även börjat få problem med vänster öga .När jag ligger ner så kan mina ben hoppa till. Jag har fått problem med urinen, känner inte när jag är kissnödig utan bara får ont i magen. Var till min husläkare som gjorde en liten neurologisk undersökning på mig kollade pupillerna och reflexerna i min journal står det ”Neurologstatus idag ua förutom tremor i händerna och ostadighet vid Rombergs test”. Jag bad min husläkare sända en remiss till neurologen. Kommer bli kallad nu i december dit. 2011 så var jag jätte yr och tappade balansen fick hålla i mig för inte ramla in i något. Jag hade stickingar i vänser ben och myrkrypningar. Jag hade även ont i mitt högra öga. Läkaren sa bara att jag gått in i väggen. Har även haft trötthetskänsla i benet och i armen och myrkrypningar båda benen tidigare men läkarn har bara sagt stress.

Be om remiss till neurologen


Jag har också problem med höger öga - det känns som grus i ögat, och är ofta väldigt rött.

Känner igen precis alla dina symptom.


Hej Carro06 och pphr86!

Har ni kommit fram till något? Jag har sedan 6-7 månader tillbaka haft kontinuerliga problem med "konstig känsla" under fötterna, samt muskelryckningar (fascikulationer) i båda vaderna (båda dessa symptomen är konstanta). Vaderna har också blivit stela och spända. Jag får också "suddig" syn tillfälligt från och till. Ibland har jag också stickningar i fötter och händer (dessa går dock i perioder), samt konstig känsla kring munnen.

Har gjort en drös prover och neurologi besök utan anmärkning (MR hjärna och halsrygg, EEG, EnEG, Lumbalpunktion, blodprover osv). Det enda som visat något är EEG som visade muskelryckningarna (men dessa bedömdes godartade). Första blodprovet visade också borrelia, men denna hade aldrig satt sig på nervsystemet (gjorde lumbalpunktion för att kolla det) så den har inget med mina symtom att göra.

Någon annan med liknande upplevelser?

//Johnne


Jag vaknat alltid mitt på natten med känsla av pulserande i huvudet samt flusher som går igenom både armarna och hela kroppen. Läkaren säger att det är Ångest. Jag är e n aktiv kvinna och har aldrig något problem med psykisk hälsa.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons