Forum Neurologi


Konstant yrsel

Hej, jag har nu haft problem med yrsel i 1 och en halv månad. Allt började i mitten av december då jag helt plötsligt kände mig yr (på en marknad i Stockholm). Senare när jag kom hem hörde jag dubbelt på högerörat, alltså allt småprat runtomkring vart jättejobbigt att lyssna på. Men det gick över efter 10-15 minuter. En vecka senare var jag på Ikea och då vart jag yr och illamående av all rörelse och ljud. Har sedan dess varit i princip konstant yr. Andra symtom jag haft de senaste veckorna är trötthet, lite orkeslös och så när jag har varit ute och gått en promenad får jag lite ont i benen samt att jag har blivit trött i ryggen. Jag känner när jag är ute och går att det är lite ostadigt men inte så att man ragglar omkring. Huvudet känns tungt när jag rör på det från sida till sida samt när jag rör på huvudet upp och ner. Det svartnar också för ögonen ett par gånger om dagen. Har just ätit klart en penicillinkur eftersom läkaren på vårdcentralen trodde att detta berodde på en infektion, men den kuren har inte hjälpt på något sätt. Han såg att jag hade vatten bakom trumhinnorna så jag har tryckutjämnat i över en månad så jag tror inte att min yrsel beror på det. Börjar själv tro att det är något virus som är långdraget. Var förkyld och tokhes någon vecka innan jag var på marknaden. Var på kalas för ca 2 veckor sedan och då vart det jobbigt när det var flera som pratade samtidigt, det var mycket småprat runtomkring och det gjorde mig yr av allt kackel om man säger så. Är det någon som känner igen sig eller vet vad det är för skit jag råkat ur för? Är riktigt trött på det här nu, har till och med fått tackat nej till jobb pga denna yrsel. Tacksam för alla svar

Hej jag har med besvär med yrsel från och till har besvär med läge yrsel när man vänder sig i sängen så kan det snurra i hela rummet väldigt jobbigt har haft detta i många år.Kristallerna i örat handlar det om.Och det kan hålla uppe i långa perioder.Sedan känner man sig ostadig när man går ibland.det är nog öronen som du har besvär med kolla detta.Hoppas det ordnar sig för dig för det är jobbigt att ha besvär med yrsel.Hej då. Ps hör gärna av dig igen.


läs mer om ME/CFS symtom


Jag har kristallsjukan, det är ingen som har hjälpt mej, trots frågor på VC Kan någon vara snäll att hjälpa mej nu?????????


Åh äntligen någon som har det som jag. Man blir bara illa bemött överallt i vården. Har du kollat ditt BT? Mitt är mkt lågt helt plötsligt. Inte för att jag fått ngn hjälp iallafall. Jag börjar fundera på om det inte är Influensavaccinet som stökar till det som jag tog ca 2 mån sedan, har du tagit det?


Kelly lou, hur länge har du haft dina symtom?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons