Forum Neurologi


Forumtråd: ischias smärtor i vä.ben samt i ryggen

Haft detta i över 2 år och det blir värre o värre.
Finns det hjälp???

Sök hjälp!


Hej Beraxe!
Tycker att det är hög tid att söka hjälp hos specialist och naprapat, sjukgymnast eller kiropraktiker! Få ett röntgen utlåtande så de kan hjälpadig på rätt sätt! Eftersom det blir värre så sök akut, och ring 1177 för att få rådgivning  och de kan lotsa dig till rätt ställe.
Krya på dig och lycka till!


Hej!
Räknas ischias som neurologisk eller reumatologisk sjukdom?


Hur gammal är Du BERAXE och var Du bor? Det finns en hel del att göra hos chiropraktorn men du måste hitta en som du littar på. Många låtsas duktiga fast de har ingen som helst " känsla". Men inte alla ... de vrider midjan och benen så att även kottorna i ryggen hamnar i ett annat läge och minskar trycket på ischas nerven. När jag hade problem med vä-ben så fick jag även hemläxan " att dra till sig till skrevet vä-foten i sittande läge samtidigt som du  trycker vä-knäet framåt-utåt ( ifrån kroppen) och så upprepa det så ofta man har lust och tid. Och så gick det över .... plötsligt så där.... Det vare intressant att veta om du kan hänvisa början av dina problem till ngt händelse... Är man överviktig och har begynnande artros så blir man oftast prackat på smärtstillande.. och hotat om vad som kommer hända om man inte bantar.  Livsstilen är ofta orsaken till ischias nervens irritationer.... sittande vid datorn i lite vriden position bidrar till problem. Skärmen och tangentbordet ska man ha framför sig -rakt. När du sitter och sätter dina fötter på golvet ska du inte känna trycket i låren. Ryggen ska vara så rakt som möjligt...undvik stillasittande... och låt dig inte röntgas på nytt om och om igen...morgongymnastik i 5-10 min kan också hjälpa..
Sigmund
 


Kan ngn informera mig om det går att ta kortison-spruta då man har ryggrellaterade ischias smärtor?
Det gjorde under med min arm och med mitt knä!
/sigmund


Ischias är kroppens största nerv. När jag för ett par år sedan fick ischiassmärta kom jag på röntgen som visade diskbråck som tryckte rätt på ischias nerven så därför hade jag så hemskt ont. Det tog 3 veckor innan jag  fick ett läkemedel som fungerade. Lyrica heter det och är ett läkemedel mot nervsmärtor.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons