Forum Neurologi


Forumtråd: Är det en hjärnskada?

Okej, här kommer min långa story. (Anledningen till att jag skriver här och inte åker till akuten är pga att jag ej vill belasta sjukvården just nu IFALL det inte är något allvarligt fel.)

Kvinna, 26 år gammal.
För några dagar sedan fick jag en plötslig fruktansvärd migränliknande huvudvärk, alltså extrem smärta. Jag tänkte direkt "stroke" eftersom det går i släkten - närmst har jag min mamma som fick diagnosen 2006. Jag är överviktig, har instabilt blodtryck (ibland perfekt, ibland skyhögt) och är rätt stressad av mig. Jag är även 2 värden ifrån att få diagnosen diabetes.

-Jag gjorde AKUT-testet och allt såg fint ut, men jag såg blixtrar framför ögonen när jag blundade och huvudet gjorde så jävla ont att jag höll på att kräkas. Fick ha en hink bredvid mig vid sängen och nedsläckt i hela lägenheten pga fixade inte ljus. Smärtan avtog efter några timmar (och efter samtal med 1177). Enligt 1177 skulle jag åka till en jourklinik för en neurologisk undersökning, men jag hade noll ork att göra det och mitt ex som jag bor med (och är typ isolerad med pga vi har varit förkylda hur länge som helst) tyckte att det vore onödigt att åka eftersom det antagligen inte är något. Ja, hur som helst. Jag åt middag. Gick och sov igen. Dagen efter: fortfarande ont, dock inte lika intensiv smärta, väldigt ljuskänslig.

Är extremt ljuskänslig sedan dess och har ont i huvudet precis varje dag. Smärtan kommer och går dock. Det är som värst när jag suttit längre än 15 min framför datorn eller mobilen. Jag har ont i nacken och känner mig stel i nacken också.

-Och så till det som gjort mig mer orolig. Senaste 2 dagarna har mina ögon blivit blodsprängda oavsett om jag ansträngt dem eller inte. Jag vaknar med blodsprängda ögon och somnar med blodsprängda ögon. Och då menar jag riktigt rött på vissa ställen, som att jag druckit väldigt mycket alkohol ungefär - särskilt nära mitten av ögat. (Heter det iris? Jag vet inget om ögon.) Och till detta har jag även blivit extremt glömsk - alltså, värre än förr. Jag ÄR mycket glömsk pga att jag har ADHD sedan 4 års ålder. Jag råkar lägga saker i kylen som inte ska vara i kylen och jag råkade ställa min parfym på toalettrullehyllan. Detta insåg jag inte förrän jag öppnade och tittade där igen alltså, så jag kom alltså inte ens på mig själv att göra det. Nästa röda flagga är att jag, trots att jag tar alla mediciner som jag ska, är lättirriterad hela tiden med en massa humörsvängningar.

Mediciner: Concerta 72 mg, Voxra 300 mg, Lamotrigin 100 mg, Topiramat 50 mg samt Oxascand 5-10 mg vid behov. Jag tar även MittVal Kvinna 1 gång per dag.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons