Forum Graviditet


Forumtråd: Varför ingen ägglossning?!

Hej! Har slutat med p-piller för 4 månader sen och har regelbunden mens. Eller den kommer en gång i månaden och varierar med 28-31 dagar mellan första mensdagen på cykeln fram till första dagen på nästa cykel. Men när jag provat ägglossningsstickor nästan varenda dag i månaden med jämna mellanrum så visar det alltid negativt.

Räknas min mens som regelbunden?
Kan man ha utebliven ägglossning trots regelbunden mens?
Hur kommer det sig och är det vanligt?
Tips på hur man kan få igång ägglossningen?
Är rädd att jag aldrig kommer kunna bli gravid.....
Är förövrigt 23 år och frisk och normalviktig.

/ orolig :(

Hej!
Det kan vara så enkelt att du har brist på hormonet progesteron. Då blir det ingen ägglossning. Mitt tips till dig är att kolla dessa länkar för där finns frågor och svar från många andra i din situation. På Hormoni kan du registrera dig och då läsa alla frågo och svar som har med obalanser i hormonerna att göra. På femalebalanceshop kan du läsa om progesteronkräm och hur det har hjälpt andra som vill bli gravida. På hormonharmoni kan du beställa hormontest.
http://hormoni.se/
http://www.femalebalanceshop.com/progesteronkram-progesterall
http://hormonharmoni.se/
Se även till att få i dig mycket vitaminer och mineraler. Det är viktigt för att kroppen ska kunna ha en normal hormonbalans. Planerar du att bli gravid så se till att få i dig tillräckligt med järn och folsyra. De flesta fertila kvinnor har brist på järn även om blodvärdet (Hb) är bra. Är du intresserad så kan du uppsöka en näringsterapeut för att kolla näringsstatus, och har du möjlighet till något som heter frekvensanalys på din hemort så är det ett bra och enkelt sätt att hitta näringsobalanser. Vitaminer och mineraler köper du hos en hälsokostbutik. Apotekets vitaminer innehåller tyvärr alldeles för små mängder.
Tyvärr så ger sjukvårdens blodprov inte utslag förrän det har gått väldigt långt med näringsbrister. Se gärna mitt inlägg om järn som jag skrivit tidigare och hur viktigt det är för att kroppen ska fungera normalt. http://www.netdoktor.se/allmant/diskussioner/Alla-kvinnor-borde-testa-sina-jarndepaer/
Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons