Nyhet | Myelom

Ny behandling gav varaktig effekt vid svår leukemi

Två nya studier visar att behandling med genetiskt modifierade T-celler, så kallade car T-celler, är effektiv vid svår leukemi. Godkänns behandlingen i Sverige skulle den kunna rädda ett hundratal personer med leukemi varje år. Det rapporterar Dagens Medicin.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2018-02-02
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

Det handlar bland annat om medicin med den aktiva substansen tisagenlecleucel, som nyligen godkändes i USA. Senare i år väntas ett europeiskt godkännande. Behandlingen skulle sannolikt kunna komma till användning för ett hundratal patienter med lymfom eller leukemi, enligt Dagens Medicin.

– Resultaten visar att behandlingarna har en imponerande effekt på dessa cancerpatienter som har en extremt dålig prognos, säger Gunilla Enblad, professor och överläkare vid Akademiska sjukhuset, till tidningen.

Annons
Annons

    Källor

  • Dagens Medicin - https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/01/31/nytt-stod-for-car-t-celler-vid-svar-leukemi/

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu