Forum Artros


Vad är viktigast på ert påskbord ?

Vad är viktigast när ni äter ert påskbord? För mig personligen är det nog min egen inlagda sill och janssons - det är det jag inriktar mig på .

Snapsen!!ha ha ...nä jag bara skämtar. Det är nog faktiskt äggen och påskliljorna. Men jag själv har aldrig varit så mycket för påsken. Är inte som jul och midsommar. Men idag har vi varit hos sonen och fått påsklunch. Det innehöll ägg sill köttbullar prinskorv rödbetssallad omelett. Till kaffet en god rulltårtsbakelse. Smaskens var det.


Dukningen är viktigast för oss! Det blir så festligt att duka till fest: duken, blommorna, ljusstakarna, porslinet och festglasen... Smöret i den ärvda smörskålen och en gammaldags "snurrplatta" med 7 glasskålar ovanpå - den står mitt på bordet och alla når - praktiskt! Sillen, äggen, och olika sorters smörgåsmat får bra plats. Sen måste man ju ha påskmust förstås. Nu är alla mätta och belåtna. I morgon blir det lax i ugn.


Jag tänkte... ska jag svara? -) Vi har inga andra påsktraditioner än att pimpla på nån fjällsjö i Jämtland eller Gällivare. Det är det förståss ägg på menyn, men sedan är det grillade mackor, souvas och så där ... och naturen står för dukningen och pyntet. Jag har påskpynt, som jag använt för länge sedan, men... Trots att vi varit hemma denna påsk, så är det lite påsk här. "Urusel" på att fira traditionell påsk.


LÖSKOKTA TRE SMÅ ÄGG MED SALT!


Lax,sill,ägg och Janssons,det är det viktigaste för mig.


Janson är viktigast för mig både jul och påsk. Min man är si så där intresserad av den. Så ägg är viktigt, i går färgade jag dem genom att lägga röda och gula lökskal kring dem och sedan alminiumfolie runt. De blev väldigt vackert marmorerade. Till det hade vi lingonsill och svart kaviar. OP Anderssons snaps och påsköl.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons