Forum Artros


Stessa Er lite

Två månader till första advent!!! Har ni börjat fundera på julmaten och julklapparna. *L*. Nu den 10/10 öppnar de julmarknaden på Falbygdens ost i Falköping. Tomtar, julmusik och tingel tangel.

Oj nu blev det lite felstavat hi hi. Stessa skall givetvis vara stressa. Nu är det dags för sängen det märker jag.


Jag är mest allergisk mot julen, tyvärr kanske jag ska säga. Har inga roliga minnen för de senaste 20 åren. Så det är negativ stress här. Men så länge det finns ungar hemma så blir det jul i a f. För det mesta brukar jag jobba lite då. Brukar även jobba nyår... (va trist det här lät då...)


Nej men hua. Inte blev jag stressad... Allt är klart! Julgardinerna uppe, stakarna i fönstren, 7 sorters kakor bakade, klapparna inslagna. Man kan väl konsten att planera?! Hehehe nu blev DU stressad va? Ingenting är klart ens den 3:a advent. Så är det här. Jag är inte stormförtjust i julen. Det blir bara likson... för mycket...


Jag börjar nedräkningen redan 1:a september!!! Älskar julen... Tycker om alla årstider och allt som dem erbjuder. Ska vara själv hemma denna julen med min Zack, gubben åker iväg över dagen till sin familj sen är det bara vi. Kommer fira innan med brorsbarnen, klappar osv... vill bara vara denna julen inte flänga runt till hela släkten.


Hatälskar julen.....Iår ska bara barnbarnen få julklappar och den överenskommelsen ska jag äntligen hålla!Jag ska laga lite, gott och nyttigt!Vill inte spoliera mina tappade kilon.Julafton får det bli lite frosserier men sen är det slut.Ska försöka ta det väldigt lugnt i år ,inte ha så stora förväntningar och kanske sen kunna säga att den här julen älskade jag!


Ingen stress... Har upptäckt att det viktigaste för mig är att fönstren är tvättade, gardinerna bytta och alla ljusstakarna och stjärnor fixade till 1_a advent. Sen tar jag fram lite då och då under advent och det sista till julafton. Det blir faktiskt mindre och mindre för varje år. Har t.o.m. lagt av med att göra pepparkakshus. Men ett lussebullebak blir det nog. Jag gör deg på 1 liter, inga "kusar" (ska börja igen om det blir barnbarn nån gång) utan längder och när jag blir trött och får ont till sist gör jag en JÄTTElussebulle som jag fryser in och tar fram när vi får många gäster - kanske rent av på julafton. Den blir faktiskt godast av alla - såå saftig - man skär bitar ur den- festligt. Det går att sätta julgransljus i den vid serveringen. Har koncentrerat mig på det som är allra viktigast och inte på småsaker längre. Kul att du tog upp det - fortsättning följer.


Julen är för mig är egentligen en helg jag vill slippa, men den blir vad man gör den till! Jag vill ha lussekatter, de e så gott och så pepparkakor. Viktigast att det blir JUL då barnen är små. Vi har sloppat granen och minimerat klapparna, julmaten....nja...


...förresten, jag tycket att det räcker i jul med en stake å två kulor... :D


Själv tänker jag hoppa över julen i år. Kommer väl hem strax före jul, men tänk om operationen skjuts upp, då står vi där utan mat och klappar. Tål att tänka på för jag litar inte mycket på sjukvården.


åhej å hå... här håller man som bäst på att ta in hösten... men julen är en underbar tid börjar i advent- den första ungefär, och plockar motvilligt bort det sista vid tjugondan... men vi gör inga måsten bara det som vi vill ibland blir det mer, ibland mindre köper den mat vi vill ha det mesta färdiglagat! åker ingenstans är lediga och tar det lugnt släkten har lärt sig vid dethär laget att det inte är nå´n idé de får sitt, vid andra tillfällen,dvs. vid februari-, påsk-, sommar- och höstlov...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons