Forum Artros


Stelare efter motion?

Blir ni oxå stelare efter motion? Varje dag när jag varit ute på promenad med hundarna, sätter jag mej och vilar. När jag ska upp igen är jag jättestel i svanken och hälsenorna känns som att de krympt någon centimeter. Känner ni igen detta?

Ja oh ja !! Har man rört sig lite och sitter stilla sen ,så är det hel***icke att komma igång, just fotlederna är stela ,känns som att de är för korta !


Ja , det känner jag igen och när man ska resa sig efter att ha vilat kan jag knappt gå.


har ni provat att stretcha efter motionen, även om den "bara" är en promenad? för mig är det a och o- kan inte motionera och se´n bara sätta mig! en sjukgymnast kan ge tips om hur just du ska stretcha.


Jag känner igen det du beskriver. Dessutom är hälsenorna för korta varje morgon när jag går upp ur sängen. Jag försöker stretcha men det hjälper bara lite. Jag har ett videoband med 20 minuter rörelser sittande på en stol och lite tänjning på slutet. De dagar jag gör den tycker jag att jag är mindre stel.


Jo men visst är det så! Tyvärr... Men det där med att stretcha efteråt är bra. Och om man sen har tid att ligga med benen i horisontalläge så brukar åtminstone jag känna mig riktigt rörlig igen. Ryggen har faktiskt blivit lite mindre stel på sistone. Tror att jag rör mig mer "rätt" nu för tiden. Försöker låta bli att vagga som en anka... Inte lätt när man vant sig vid det...


Det gäller att hålla sig lite lagom rörlig hela tiden... men efter en promenad vill man ju gärna vila, förståss. Jag får t.ex. alltid ondare i mitt knä och känenr mig stel, några timmar efter gym-träningen, men på lång sikt, blir jag bättre och bättre. På så sätt finner jag en tillförsikt i det onda som kommer, träningsdagarna och på samma sått, försöker jag hålla min i lagom rörelse min vakna tid, för att inte stelna...


Det är nog alldeles riktigt att man ska stretcha även efter en vanlig promenad. Man skulle ju aldrig strunta i stretchingen efter ett "riktigt" träningspass.


Ja, visst blir man stel...men det är viktigt att inte bli stilla då man är stel, rör man sig lite lagom och stretchar så blir det bättre.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons