Forum Artros


Influensatider

Ska ni vaccinera er mot influensan? Den ska tydligen bli värre än vanligt. Själv låter jag bli, brukar inte insjukna. Kanske blev jag "immun" när jag var barn och fick Hongkong-sjukan (tror jag den hette) Då var jag otroligt dålig.

Jag ha vaccinerat mig de två sista åren och skall så även göra i år. Du som har det så jobbigt med värk mm varför gör du inte det. Jag tror inte du har blivit immun .....hongkong-sjukan är ju länge sedan den gick. Själv hade jag den och har även haft en annan för ett antal år sedan. Man blir ju så himla sjuk......så fram med lilla armen mari...utsett dig inte för mera besvärligheter.


Bra att du tar upp detta mari! Jag lät vaccinera mig mot flunsan för några år sen, genom jobbet. Men jag var orkeslös och hängig i två månader efteråt. Nu har min svägerska (76 år) vaccinerat sig och blivit dålig efteråt. Så jag tvekar. Vet att jag hade Hong Kong infl. 1971 då jag var RIKTIGT sjuk i ett par veckor. Men då var man ju ung... Min man och jag funderar på hur vi ska göra i år - har inte bestämt oss... Kaprifol - du blev alltså inte dålig av vaccinationerna?


Nej jag har inte blivit dålig. Har inte kännt något alls. Men jag har en väninna som har fått halsfluss mm och hon har fått för sig att det är influensa sprutan. Jag har även en fd arbetskamrat manlig vars hustru fick värk i kroppen och det trodde de var utav sprutan. Jag frågade om detta hos min läkare på vårdcentralen och hon säger att det är positivt att ta sprutan om man är riskzonen. Det andra som man hör talas om är mininmalt att man skall få. Med tanke på att man har konstgjord led och tex få lunginfl är ju inte så käckt. Sedan blir man ju så himla dålig av flunsan och för min del är det inte lätt när man är själv. Jag skall ringa i morgon och beställa....men jag måste ta upp att jag äter biotika för "källaren"....det gör mig lite osäker för sprutan. Men spruta eller inte spruta.....det kan man inte råda någon om...men jag tror för oss som är "lite" krassliga *L* är det nog stor idee att chansa på att ta den.


Fast jag läste nånstans för ett par år sen att man kan vara immun om man haft asiaten, som det hette och jag har för mej att det gällde även Hongkong-influensan. Hittills har jag aldrig drabbats efter den, men...ja, jag vet inte jag.


För ett antal år sedan varnade man för inf. Den skulle slå till hårt före jul. Eftersom jag visste att jag var den som skulle få lägga mig sjuk sist i julhandeln så beställde jag tid för spruta. När jag kom till VC, hade betalt och var inne hos sköterskan så tyckte hon att jag var lite förkyld. Fick en ny tid längre fram men var även då lite snorig så det blev aldrig någon spruta och ingen influensa heller. Vad jag förstår så kan det bryta ut av vaccinet om man har något på gång. Jag hade Hongkong när den gick och jag har också hört att man inte är lika mottaglig om man haft någon form tidigare


För två veckor sedan tog jag en influensaspruta och sköterskan sa att det var viktigt att man inte hade någon infektion på gång för då kan man bli dålig. Hade både Asiaten och Hong Kong men blev ändå väldigt sjuk för sådär 7 år sedan, sedan dess har jag tagit en spruta varje år. Om man haft stroke tror jag inte det är så bra att få hög feber. Just nu är jag ju också extra smitträdd med tanke på operationen. jag har till och med funderat på att ta sprutor mot lunginflamation vilket jag lätt får. Vad tro nig? Är det någon som gjort det?


Min bror brukar ta mot lunginflammation. Han har en inopererad hjärtklaff. Ring och kolla med din vårdcentral. Kanske är bra nu när du väntar på operation


Jag har tagit sprutan idag. Fick artros när jag hade influensa förra året så jag vill inte ta några risker.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons