Forum Artros


Forumtråd: Bakersysta Smärta på framsidan av knät

Jag har fått konstaterat att jag har VC en bakersysta i knävecket. Smärtan från den försvann efter ca 10 dagar (ingen svullnad eller inflammation). Efter 14 dagar fick jag /har jag fått en kraftfull smärta på framsidan av knät (ingen svullnad eller inflammation/rodnad) Detta har och pågar i 14 dagar.

Kan vätskan förflytta sig från baksidan till framsidan?

Du har flera slemsäckar runt dina leder. En sitter i knävecket och om den blir vätskefylld kallas det "Bakesrcysta".

Den "kommunicerar" med leden och då den svullnar indikerar det på att där är någon skada i leden. Vätskan flyttar sig således inte fram i knät, utan det är förmodligen smärta från den skada som i stället är orsaken till Bakerscystan. Där är någon slags "backventil" på denna så den går inte tillbaka av sig själv. Den går att tömma men inte till någon nytta om du har kvar skadan i knät, för då kommer den tillbaka igen.

Har du någon värmeökning i knät kan det bero på inflammation i ledhinnan (synovit). Det kan du få av flera olika skador i knät.
Ex av meniskproblem, vilket förmodligen är det vanligaste. Överbelastar du främre lårmuskeln så den blir stel, så kommer knäskålen, som är fäst vid denna kommer att tryckas in mot leden och då kommer den kanske åt ledhinnan som blir irriterad och svullnar och då trycks ÄNNU mer in mot baksidan av knäskålen och blir inflammerad.

Sök en bra sjukgymnast som kan ställa diagnos och sen vägleda primärvården är mitt råd. Sjukgymnaster kan mer om leder än allmänläkare.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons