Forum Artros


Alla är psykiska

Konstigt att det inte gick att svara på varken art-rosas inlägg, eller imos... om psykiska effekter av reumatiska undersökningar. Nu funderar jag om det kan ha med citat-tecknen i rubriken att göra? Tänker i alla fall så här... det är inte konstig att det blir psykiska effekter. Det blir det av allt - vi hänger ju ihop med hela paketet, både kropp och psyke. Såna där undersökningar blir så - ja vad ska man säga - enkelriktade kanske är rätt ord? De lyfter just den saken, som undersökningen undersökt och så framställs det i media som ngt väääldigt speciellt. När det i själva verket inte alls är så konstigt. Det är inte mer speciellt, än att vi är många som känner oss deppiga när vi måste stanna hemma för halsfluss... och det är många, som känner det så! Man vill helt enkelt inte ha en sjukdom, vad än månne vara. Vi är nog inte så mycket mer "psykiskt sjuka", än genomsnittet, hehe... men har man ett långvarigt smärttillstånd, är det ju bra mycket värre än 2 veckors halsfluss... eller hur. Precis som vi kan träna våra muskler att klara belastningar bättre, precis så kan vi göra med våra psyken, så vi orkar bära den sjukdom vi har, eller vad det nu månde vara vi ska bära. Och framför allt - lyfta blicken ovanför horisonten och se vad vi faktiskt har. Visst - tillåta sig deppa en dag eller två, men sedan lyfta blicken och vara glad att man inte har.... totalförlamning. Ha en skön dag i sommaren!

Bockar ,bugar och gör vågen ! Så sant som det är skrivet ! Deppa ja, det är självklart , men se ovanför eländet ibland också !!


Jag kan inte ens öppna inlägget.... :-/


Deppa får man göra en eller två dagar men sedan måste man ta sig i kragen. Akta sig för att gå för långt ner i sinnet. För gör man det är det svårt att komma tillbaka.


Man slår i botten emellanåt, och man måste få göra det, men man får inte ligga kvar där nere och kravla, man måste upp, det kan vara mer eller minder jobbigt, men upp med näsan över kanten, och så lite till så.... är man över, och då måste man sträcka på sig så att man ser allt det positiva som ändå finns. Jag tror att Peter LeMarc, sjunger:"det är så gott att må gott igen..." Jag tror att vi som sitter i denna sits som vi här inne gör, är mer mottagliga för de små guldkornen som finns omkring oss, en "frisk" människa, ser dem nog inte alltid. Men det är mkt med detta, och det är inte lätt. Det är så skönt att ni finns alla här på sajten, ni är guldkorn.


Det är nog som liluna skriver att det är situationstecknen som spökar... Nu kan jag inte ens läsa vad jag själv skrev ha ha.... Så artrosa - vi får skriva igen under denna rubrik. Mitt inlägg var just att naturligtvis hänger kropp och själ ihop och man vet ju t.ex. att efter att man jobbat FÖR mycket och sen tar ledigt så brukar kroppen se till att man får en brakförkylning :-C Men sen går det ju inte att bagatellisera värken och mena att man liksom får skylla sig själv som låter det gå till psyket!!! I stället kan vi ju ge varandra den här underbara feedbacken som vi har här. Jag har läst en bok som heter: "Stressad hjärna, stressad kropp", av Ulf Lundberg och Görel Wentz. Läs mer på www.wwd.se. På baksidan av boken står bl.a. "våra psykiska reaktioner är en nyckel till hur vår kroppsliga hälsa utvecklas på längre sikt. Samspelet mellan kropp och psyke pågår ständigt, liksom samspelet med omgivningen". Kloka ord - tycker jag.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons