Forum Smärta


Ont inne i ljumsken

Jag har, sedan 2 månader tillbaka haft problem med något inne i ljumsken. Det började samma helg som vi hade varit på fest, men jag dansade inte så mycket och inte så avancerat, så det bör inte ha varit det... Hur som helst, det gör ont inne i höger ljumske och det känns mer som om det är i en led eller sena än en muskel och det känns enbart när jag försöker vinkla benet utåt. Jag har tex. inte suttit i skräddarställning på två månader. Det gör inte ont när jag står, går, ligger, sitter vanligt, cyklar, hoppar eller trycker på ljumsken. Smärtan är liksom huggande och begränsad, som om en sena helt plötsligt blivit för kort och inte går att tänja mer eller så. Jag har försökt att stretcha det, men det gör för ont. På hela den här tiden har det känts likadant, varken bättre eller sämre. Jag har bokat tid hos en sljukgymnast, men kan inte komma dit förrän om en månad, så jag provar min lycka här med. Vad tror ni?

Hej, jag har verkar ha samma besvär som dig. Jag kan instämma i de symtom du beskriver samt att jag också provat att stretcha. Jag har inte skadat mig, så förklaring ligger inte där. För mig är det t ex problem när jag ska kliva i och ur en bil, alltså när man ska föra benet i sidled. Jag undrar om du har fått någon hjälp eller svar på vad det är? Jag har haft ont i ca 1 månad.


Hej på er! Vad roligt att jag hittade era två artiklar här om era besvär. Detta är högaktuellt då även jag har detta "symtom" och varit drabbad av det i ca: 6-7 månader. Jag har träffat 6 läkare, 2 sjukgymnaster och 1 naprapat. Deras förklaring har varit en skada i hamstringsmusklerna, adducktorsinfästningarna och sittknölen i skinkan. Jag har käkat smärtstillande på smärtstillande. Dom sa att det tar tid. Jag har inte heller "godkänt" det här med att det är ett muskelfäste, för ett sådant kan inte göra ont på ett så vis att det "stramar", "fastnar" ect. I Tisdags fick jag träffa en speciallist sjukgymnast i Malmö, han hittade felet omedelbart! Mitt bäcken var ur led, detta orsakar väldiga smärtor i ljumsken. Hör av er till mig så kan vi diskutera det vidare! /Alexander Wemmerdahl


Alexander Wemmerdal Hur gick du vidare efter diagnosen? mvh MariaP


mia 2013.01.06 Hej! jag kan inte föra benet i sidled och har smärta mest i ena ljumsken, i 3 månader.tränar inte. promenerar mycket. God kondition. ingen fraktur på magnetröntgen. Vem kan korrigera bäckenet om det skulle vara ur led? hur går det till? skall jag gå till en naprapat? kiropraktiker?


Cyklar en mil och går med hunden 4,5 kilometer och har fått ont i ljumsken.Vad gör jag?


Varmbad var inte dumt men man kan inte bada varje dag.


Hej!
Var finner man svar ? Jag är en av dem som har ont i ljumsken. Ja,så läser man inläggen.
Men finns det någon som svarar och / eller ger råd??

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons