Forum Smärta


Feberkänsla fast frisk i övrigt, hjälp!

Hej!
Jag har blivit diagnostiserad Tietzes syndrom (inflammation i revbensbrosket), vilket yttrar sig i att jag blir öm i bröstbenet när jag tränar/rör på mig. Jag fick rådet av läkaren att fortsätta träna för att det skulle hjälpa läkeprocessen. Inte köra stenhårt, men ändå hålla igång.
Något annat som som händer dock är att jag får en feberkänsla, fast jag inte har feber! Temperaturen visar 37 grader, jag är inte förkyld, inte ont i halsen, inte trött, jag känner mig bara febrig om ni förstår vad jag menar!
När jag rör på mig, till exempel i dag då jag körde lite på spinningcykeln, så blir jag öm i bröstbenet och samtidigt som en feberkänsla kommer, så stark att jag första gången den kom var övertygad om att jag hade feber. Den börjar i bröstet men känns sedan i hela kroppen. Ibland håller den i hela dagen. Det kommer endast vid andfåddhet och kommer i samband med ömheten i bröstet. Tar jag det lugnt och vilar så kommer den inte. Första gången jag hade ont i bröstbenet var jag på akuten och där tog dom ekg och en massa blodprover och allt var helt normalt! På vårdcentralen (där de diagnostiserade Tietzes syndrom) så gjorde de även där en massa tester men det var helt normalt där också.
Vad kan detta vara? Behöver jag vara orolig?
/Jens

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons