Forum Skelett


Forumtråd: Tips på träning m.m mot diskbråck?

Är 43 år och har under många år till och från haft problem med ländryggen. Har fått vad jag kallat det för ryggskott med följd av otroligt sne rygg och smärta. Har lagt tusentals kronor på kiropraktor och naprapater.

Vill kalla mig vältränad. Har hållt på med elitidrott och har fortfarande en mycket fysisk stark kropp. Tränar mer eller mindre flera gånger i veckan.

De sista två åren har mina ”ryggskott eskalerat”. Fick sjukgymnastik 2017 för att ytterligare bli starkare i bål. Dec 2017 kommer en rejäl smäll och som inte ville släppa. All smärta sitter i ländryggen och höfterna men inte ner i benen. I Maj genomfördes en MR och i juni fick jag resultatet. Dåligt beskrivet och jag gick vidare till ortoped för att få en genomgång. Parallellt ny sjukgymnastik som jag kört varje dag hela sommaren.

Har nu fått en grundlig genomgång av MR.

De tre nedersta diskarna i ländrygg är borta . Men skall enligt specialisten inte innebära några problem just nu.

Sedan flera diskutbuktningar (4 st). Varav ett stort. Men anledningen till att jag inte får smärta ner i benen är att det fortfarande finns utrymme mellan nervkanalen och diskutbuktningarna. Specialisten säger att man inte opererar detta (vilket är bra, jag vill undvika operation). Utan jag skall fortsätta träna.

Men jag har ont ändå i ryggen. Hela tiden. Strax efter träning känns det bra. Men när jag vaknar på morgon, eller har sutttit en stund , så är smärtan för jävlig. Blir dessutom stel i musklerna av träningen.

Vill hitta ytterligare alternativ för att bli av med smärtan. Har en positiv bild av träningen och att detta är den långsiktiga lösningen och som jag tror på. Har tabletter som jag kan ta men vill inte bygga en framtid på smärtstillande.

Personer som gått igenom detta och som blivit helt bra . Vad har man gjort utöver träning ? Kan ni ge rekommendationer ?

Hej :-) Jag är 39år och har haft diskbråck och opererades akut 2016 ( 2g.) Jag kunde varken gå,sitta el ligga.Bara skreeek...efter detta litade jag på läkarna m.m att allt skulle bli bättre med sjukgymnastik men efter ett tag började läkarna prata om nervpåverkan i operationsområdet från ärrbildningen och nervskada som gick och går ner i mitt höger ben.Sedan fick jag ett inopererat SCS system i ryggen som skulle stimulera bort min smärta m.m och givetvis ätit olika mediciner.Nu har jag opererat ut SCS systemet och jag är så dålig idag att jag bara är hemma och minsta jag aktiverar mig så får jag nervkramper som känns som att man ska dö.


Hej. Efter flera års ryggont i länden, blev jag Op för diskbråck, spinal stenos och blev stelopererad. En skruv hamnade snett men "det skulle inte påverka något".. Men det gjorde att det inte läkte så en ny op gjordes där ny platta och skruvar sattes in.
Efter det fick jag nervsmärtor i benen (vilket jag inte hade innan) och med kvarstående smärtor i ryggen. Så nu är jag i sämre skick än innan op, inte arbetsför, smärta dygnet runt, smärtstillande och har blivit tvungen att ändra hela mitt liv och tillvaro.
Så, jag förespråkar inte operation i ryggen, det är alldeles för stor risk att det går åt helsike, sen är det typ: vi e Ledsna men ibland blir patienten sämre...????. Lycka till alla ❤

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons