Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

SLE och blodproppar

Jag har SLE sedan 20 år tillbaka och medicinerar med klorokinfosfat och Prednisolon. För två månader blev jag akut sjuk och det konstaterade flera blodproppar i båda lungorna. Sedan dess har jag inte varit bra men läkarna säger att de blodproppar jag har löses upp av kroppen och att jag inte ska känna några symtom från dem. Dock har jag ofta typ håll i ryggen, hosta och hjärtat slår hela tiden extraslag ( började också i samband med propparna). För det mesta står jag ut med det men ibland får jag riktiga attacker då hjärtat slår enormt, hårt och extraslag på vartannat slag, jag känner mig svag, ont över ryggen och mycket hosta. I samband med det höjs också blodtrycket kraftigt. Såna attacker kan vara från 15 minuter upp till en halv dag. Annars har jag lågt och fint blodtryck. Ska det vara så här och i så fall hur länge? Har detta något med upplösningen av blodpropparna att göra? Eller kan det vara så att jag fått ett skov av SLE som satt sig i lung-och hjärtsäck? Tålig men orolig.

Svar:

Det här var en svår fråga att svara på utan att känna till något närmare om Dig och Din sjukdom. Allmänt kan jag säga att det tar säkert något år innan läkningsprocessen är avklarad efter Dina blodproppar i lungorna.

Men hur som helst så tycker jag att Du skall ta upp dessa symptom med Din behandlande läkare som får avgöra om någon ytterligare utredning
behöver göras.

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons