Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

Sle

Hej jag har sjukdomen sle fick diagnosen år 1994. De senaste åren som har gått har jag blivit mycket sämre efter när jag fick mitt första barn och jag äter medicin och allt för det. Min fråga är till dig enligt provsvarena så vissar dom att min sjukdom är bra och att den inte är i gång men varför känner jag mig sjuk hela tiden? Jag är fökyld och har ont i halsen hela tiden och känner mig trött och med det så känner jag mig nere eftersom det tär på en så mycket. Doktorerna säger att eftersom provsvarena är bra så är det inget fel på dig rent ut sagt men varför känner man säg sjuk då om allt är bra, det är min fråga till dig och jag hoppas att jag kan få nått bra svar för nån hjälp får jag inte för ingen doktor tror på en när man säger att man är dålig fast proverna vissar nått helt annat och nått psykiskt är det inte.

Svar:

Då det gäller att bedöma hur olika symptom relaterar till en grundsjukdom eller en kronisk sjukdom man har så måste det alltid göras av läkaren tillsammans med patienten. Vissa symptom som för patienten kan upplevas som relaterade till en reumatisk sjukdom som t ex SLE kan ju istället ha helt andra orsaker.

Så är ju till exempel inte ovanligt att luftvägsbesvär kan ha med allergiska besvär eller slemhinneproblem att göra.

Dessa bedöms bäst av en allmänläkare/primärvårdsläkare eller i vissa falla av allergispecialist eller läkare specialiserad på öron. Näsa och halssjukdomar.

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons