Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

Domnande fingrar

Jag är en kvinna född 1976 med diagnosen spondartrit medicinerar med metoject 1,5 mg/v predisonol 5 mg. Ökar v.b till 7,5 mg, ourdis retad, cortison inj v.b Har mycket problem med handleder, framförallt daglig smärta i höger handled. höger knä svullnar ofta upp, smärta och stelhet i bröstrygg. Ofta smärt i vänster sida av bröstet plus revbenslederna. Har även börjat få mycket problem med axlarna. Jag har opererat karpaltunneln i höger hand på grund av dommningar och smärta. Nu har jag fått mycket domningar i vänster hand, men det är framförallt lillfinger och ringfinger som domnar på mig. Jag kan även känna hur det "rinner" i handleden på mig. Detta mycket både dag och natt. Vissa nätter domnar hela handen bort och armbågen låser sig. Kan detta också vara en karpaltunnel? Kan man göra något annat åt det förutom operation?

Svar:

Din beskrivning tyder inte på karpaltunnelsyndrom då den nerv som kommer i kläm i denna tunnel är den så kallade medianusnerven som inte har med ditt lillfinger att göra.

Det kan vara så att det istället är i nack- eller armbågsregionen som en nerv kommit i kläm. Detta kan din doktor bedömma och vid behov kan man även skicka dig för en undersökning på ett lab där man mäter upp hur nerverna fungerar genom att skicka in lite svag ström i dem och sedan mäta hur strömmen kommer fram i armen. Således blir mitt råd att kontakta din doktor.

Vänlig hälsning
Esbjörn Larsson
överläkare

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons