Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: svullet öga försvinner inte

hej  !Har nu under ca 1 år haft en svullnad under ena ögat. Svullnaden är  stor och rund och buktar utåt. Känner ett obehagligt tryck i ögat och det är ljuskänsligt . Vad kan det vara? Hur kan jag få bort det? 

 

Har gått till läkare men jag fick bara droppar för torra ögon som inte hjälper. Har även testat allergitabletter utan resultat. 

 

 

Jag är 28 år.

Svar:

Hej!

Det bästa är om du går till en optiker och gör en synundersökning. Optikern kan då bedömma om svullnaden behöver undersökas av en ögonläkare och kan hjälpa dig med en remiss i så fall.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.