Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ständigt ett rödsprängt höger öga.

Hej. Jag är en kvinna på 59 år som har fått problem med ett rödsprängt öga den sista tiden. Har ofta smärta, ömhet och dimmig syn på detta ögat.Har även andra sjukdomar som Pso, PsoA, IBS, Fibromyalgi och tinnitus.Problemet med ögat kommer med korta perioder och samtidigt har jag kraftig värk i huvud, nacke och axlar, allt på en sida.När värken är som värst tål jag inte ljuset.

Har gjort för ett tag sedan en skallrögtgen utan kontrast, men det visade inget.

Mvh blondi.

Svar:

Hej! 

Jag skulle råda dig att görs en synundersökning hos en optiker så kan du få hjälp med remiss till en ögonläkare om det behövs. 

Vänliga hälsningar 

Peter Vetterskog, Leg Optiker på Medoptik Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.