Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: solförmörkelse

Hej,

råkade titta ett flertal sekunder mot solen idag, tänkte inte på att det var farligt.

Tittade också på några meters håll på en annans iPad som var riktade mot solen.

Har jag skadat mig?

Jätteorolig.

Svar:

Hej!

Om du tittar med ett öga i taget på t.ex. en nummerplåt eller något långt bort så märker du om synen är dålig eller förstörd. Om synen verkar konstig bör du uppsöka läkare.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons