Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Smärta i öga,ögonhåla,käke

Hej! Har haft smärtor i och omkring vänster öga ett tag nu. Har ont i hela ögonhålan och ner i benet under ögat också. Mycket ömt om jag tar på området och känns som om nånting puttar på ögat bakifrån så att säga. Smärtan går nästan lite bak mot örat också, och det är en mer molande och dov smärta jag har, ingenting skarpt men lika jobbigt. Har märkt ibland när jag vaknar till på natten att jag biter ihop käken väldigt hårt, tror inte jag gnisslar tänder utan biter bara ihop. Det kanske inte har med saken att göra i och för sig men det är en tanke. Bara undrar om det är något man ska kolla upp då det är en konstant smärta, inget som kommer och går.

Svar:

Hej!

Det kan vara ett synfel som orsakar värken. Var det ett tag sedan du kollade din syn skulle jag börja med att göra en synundersökning hos en optiker. Hittar inte optikern något fel skulle jag be att en familjeläkare och kanske en tandläkare undersökte dig. Värk som kommer plötsligt och som man har haft ett tag ska man alltid kolla upp. Det finns bra hjälp att få i dag så man ska inte behöva gå runt och lida i onödan.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.