Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Röda ögon

Hej, det är så att jag har så långt jag kan minnas alltid blivit röd i ögonen av alkohol, och även trötthet. Så var jag i USA och köpte clear eyes för jag tänkte att det kunde bli bättre när jag festade osv. Men använde det för mycket då jag märkte skillnaden och hur vita ögonen blev. Så nu är jag beroende av det nästintill. Dagar jag jobbar är jag alltid lite röd på dagen (andra skulle nog säga mycket för min ålder) sen på kvällarna så blir jag helt sprängröd i ögonen. Blir lite bättre på helger när jag sovit mer men fortfarande röd. Det gör mej väldigt osocial och försöker undvika att kolla folk i ögonen. Finns det något man kan göra för att få tillbaka någorlunda vita ögon så man slipper använda clear eyes eller har jag förstört mina ögon?

Svar:

Hej!

Jag skulle rekommendera att du bokar tid hos en optiker som jobbar mycket med torra ögon eller om du bor i Stockholm vända dig till Källmarkskliniken. Det bästa är nämligen att göra en utredning med tåranalys etc. för att finna orsaken till varför du är rödögd.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons