Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: ÖGONBESVÄR SAMMANHÄNGANDE PRICKAR FAR RUNT.

HEJ

JAG HAR UNDER MÅNGA ÅR HAFT PRICKAR SOM FART RUNT I ÖGAT, PÅ SENARE TID HAR DETTA BLIVIT MER SAMMANHÄNGANDE PRICKAR , EFTER ATT JAG HAFT  GLASKROPPSAVLOSSNING . ÖGONLÄKAREN I LINKÖPING SER INGET FEL PÅ NÄTHINNAN. BESVÄREN ÄR LITE JOBBIGA. MIN FRÅGA , GÅR DETTA ATT ÅTGJÄRDA OCH I SÅ FALL ÄR DETTA EN RISKABEL OPERATION

ROGER ERIKSON

Svar:

Hej!

Det är nästan bara din ögonläkare som kan svara på detta. Rent teoretiskt går det att åtgärda glaskroppsavlossning och avlägsna flagorna som flyter runt inne i ögat. Det är dock väldigt sällan man gör det eftersom ingreppet inte är helt enkelt och riskfritt. Kolla med din ögonläkare vad denne tycker.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons