Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ljusfenomen 2

Det är så här att jag får ögonmigränen cirka var tredje måndad.  Ljusfenomenet har kommit cirka en gån i timmen i ett par veckor. Det här ljusfenomenet kommer i mitten av synfältet. Skulle kanske inte riktigt kalla det blixtrar för det är en liten punkt. Iaf ska jag kolla mig igen och fråga om näthinnelossning?

Svar:

Jag tror att det kan vara bra att få dina ögon kollade av ögonläkare för att utesluta näthinneavlossning. Det är inte normalt att se ljusfenomen en gång i timmen. 

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons