Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Hej !

Hej. Jag har haft problem med mitt vänstra öga nu över 1 år. Lite Försämrad syn och störningar i ögats ytterkant ibland, ljuskänslig till skillnad från högra ögat.. Nu ikväll upptäckte jag när jag blundar med högra ögat så efter ett tag svartnar det sakta över nästan hela vänstra ögat. Men när jag blinkar så försvinner det. Är jätteorolig för att det ska vara en tumör. Borde jag oroa mig för det ?

Svar:

Hej!

Om det svartnar kan det bero på flera olika orsaker så du behöver få ditt öga undersökt av en ögonläkare så snart som möjligt. Kontakta din familjeläkare så snart du läst detta eller ring sjukvårdsupplysningen om vårdcentralen har stängt.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.