Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: glöd i ögat

Hejsan! Fick alldeles nyss ciggarettglöd in i ögat, fick svårt att se direkt, ögat tårades och det gjorde olidligt ont. Försökt skölja med vatten men inget hjälper, nu ser jag lika bra men ögat svider å värker och känns som något sitter i vägen. Nu var det inte själva ciggarettböset/askan, utan en riktig orangeglöd som flög in i ögat. Ska jag kontakta vårdcentral?

Svar:

Hej!

Du bör kontakta sjukvården och be en läkare kolla på ditt öga så det inte har blivit skador eller finns risk att en infektion får fäste.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons