Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Följdfråga ang. näthinneavlossning

Hej Peter och tack för ditt snabba svar. Hur kan jag vara säker på att det är just näthinnan som är skadad och inte något annat som uppkom i samband med operationen(som inte går att göra något åt)? En liten ledtråd till dej är att jag i mörker får en gloria runt alla ljuskällor tex. vid möte i trafiken,och du kan ju bara tänka dej hur efektfull julgranarna är :)

MVH
Mats

Svar:

Hej Mats!

Om du har haft en näthinneavlossning finns det en risk att näthinnan har skadats. Sen kan det så klart finnas andra åkommor som påverkar synen också. För att vara säker är det bra att göra en synundersökning. 

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.